Hlavní obsah

Tipy na víkend: Poznejte tajuplnou Prahu, v Plzni nahlédněte do kultury Japonska

Novinky, fis

Čeká vás víkend plný svižného tance, zimních sportů, tajemných výprav do minulosti a také inspirativních kulturních podnětů. Dámy potěší také módní program v Otrokovicích či Ostravě.

Foto: archiv Muzea pověstí

Muzeum pověstí odkrývá zapomenutou tvář Prahy.

Článek
Praha

Historický ples

Na ples zaměřený na období 16. a 17. století zve pražská Novoměstská radnice v sobotu od 19:00. Akci osvítí svícny a ozvučí dobová akustická hudba. Interiér ozdobí tematické kulisy a znalost historických tanců bude pro účastníky výhodou. Více se dozvíte zde.

Tajuplný pochod městem

Toužíte Prahu poznat jinýma očima? Vydejte se tedy jejími uličkami se strašidlem při sobotní večerní pochůzce. Zhruba dvouhodinová vycházka začne v 18:00. Dozvíte se příběhy tajuplných postav spjatých se stověžatou metropolí a poodhalíte tak utajenou historii města. Více čtěte zde.

V rytmu swingu

Známé swingové skladby z druhé poloviny 20. století si v sobotu večer vychutnají ti, kteří zavítají do Reduta Jazz clubu. Swingový večer, který připomene hudbu Franka Sinatry, Louise Armstronga či Elly Fitzgeraldové začne v 19:30. Více informací naleznete zde.

Středočeský kraj

Zlaté časy automatofonů

Muzeum Českého krasu v Berouně láká hudební nadšence na výstavu starých zvonkoher, flašinetů i hracích hodin. V expozici pojmenované Svět mechanické hudby aneb zlaté časy automatofonů nahlédnete do historie vývoje mechanických hudebních strojů na českém území. V sobotu je muzeum otevřené mezi 9:00 a 17:00, v neděli od 10:00 do 17:00. Více čtěte zde.

V kostýmech na hrad

Oprašte masky a provětrejte je v sobotu na karlštejnském maškarním bále. Hradní zábava odstartuje ve 20:00. Více hledejte zde.

Jihočeský kraj

Šachy o pohár

Sladovna Písek bude v sobotu hostit Šachový turnaj o pohár starostky města. Turnaj v rapid šachu potrvá od 8:00 do 18:00. Více se dočtete zde.

Plzeňský kraj

Japonská kinematografie v Plzni

Česká pivní metropole zve o víkendu všechny, které zajímá japonská kultura, a zvláště pak ta filmová, na Festival japonského filmu a kultury. Začíná ve čtvrtek a potrvá až do příští středy. Do programu nahlédněte zde.

Karlovarský kraj

Karlův běh

Krušnohorský lyžařský závod pojmenovaný po králi Karlu IV. proběhne o víkendu na Božím Daru. Startovat bude v sobotu v 10:00 blízko lyžařského areálu Novako. Více informací naleznete zde.

Ústecký kraj

MDŽ v zoo

Jestli před začátkem jara chystáte do zoo, tento víkend se k tomu nabízí. Vzhledem k nedělnímu Mezinárodnímu dni žen budou mít návštěvnice Zoo Děčín vstupné jen za polovinu. Areál zoologické zahrady je otevřený denně od 8:00 do 16:00. Více hledejte zde.

Liberecký kraj

Barvy a tváře světa

V libereckém Centru Babylon máte až do půlky dubna možnost zhlédnout sérii úchvatných fotografií Petry Roberts, která cestovala po Jižní Americe, ale také po Nepálu či Tibetu. Více najdete zde.

Královéhradecký kraj

Divadelní festival

Do neděle probíhá v Červeném Kostelci pětidenní Divadelní festival. Hostí ho Divadlo J. K. Tyla. O víkendu diváci zhlédnou kromě jiného třeba Schopnosti žen, Kytici nebo hru Popel a pálenka. Více se dozvíte zde.

Snow volleyball tour

Do Svatého Petra ve Špindlerově Mlýně o víkendu přijeďte fandit volejbalovým turnajům na sněhu. V obou dnech začne program už v 9:00. V sobotu večer je navíc plánovaná after party. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Fenomén rozhlas

Více o počátcích rozhlasového vysílání se dozvíte v expozici Regionálního muzea ve Vysokém Mýtě. Poznáte nejstarší i modernější hlasové přijímače, staré reklamy a další zajímavosti. Muzeum je o víkendech otevřené od 9:00 do 12:00 a následně mezi 13:30 a 17:00. Více zde.

Vysočina

Divadelní festival

V třebíčském Národním domě diváci v sobotu od 19:00 zhlédnout tragikomedii Pan Halpern a pan Johnson. Představení se odehraje v rámci Festivalu divadla 2-3-4 herců, který se koná od 2. do 20. března. Kompletní program si prohlédněte zde.

Jihomoravský kraj

Vinná výstava

V sobotu v 10:00 začne na zámku Mikulov výstava vína mikulovské vinařské podoblasti. K degustaci tam bude asi 600 vín, k poslechu zahraje cimbálová muzika. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Jesenická 24hodinovka

Vytrvalostní závod na běžkách v několika kategoriích odstartuje v sobotu v 11:00 v Jeseníkách. Účastníci závodu se budou potýkat s řadou výzev, užijí si například jízdu pod noční hvězdnou oblohou. Vše se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Ve jménu sukní

Městská galerie Otrokovice zve až do konce dubna na atraktivní výstavu Od krinolíny po minisukni. Jak už název napovídá, návštěvníci nahlédnou do historie odívání. Dozvědí se ale také o osudu krejčovských salónů v oblasti Otrokovic a Zlína. Výstavu můžete navštívit denně kromě pondělí mezi 14:00 a 18:00. Více informací naleznete zde.

Hokejová roadshow

V sobotu od 13:00 do 17:00 proběhne ve Zlíně hokejová roadshow k příležitosti mistrovství světa 2015. Obchodní centrum v Malenovicích navštíví maskoti mistrovství Bob a Bobek. Hokejoví fanoušci se budou moci vyfotit s pohárem pro vítěze nebo se zúčastnit autogramiády zlínských hokejistů. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Vše o svatbách

Svatební veletrh se spoustou krásných šatů, šikovných kadeřníků či chutných zákusků v Ostravě na Výstavišti Černá louka se uskuteční od pátku do neděle. V prvních dvou dnech od 10:00 do 18:00, v neděli pak mezi 10:00 a 16:00. Jestli zrovna chystáte svatbu, neměli byste tam chybět. Více se dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám