Hlavní obsah

Tipy na víkend: Plazení se v bahně, skákání přes překážky nebo festival syrového jídla

Novinky, mšv

První červnový víkend přeje především sportovcům a odvážlivcům. Pokud vás nezaujme pražský The Color Run, možná si budete chtít vyběhnout šumavský vrchol s profesionálním maratoncem. Klidnější povahy mohou navštívit třeba RawFest nebo degustaci vín v Litoměřicích.

Foto: Profimedia.cz

Na závodě Mad Race čeká na účastníky extrémní trasa. Ilustrační snímek

Článek
Praha

RawFest

Zavítejte na třetí ročník festivalu živého jídla, který se bude v sobotu konat na ostrově Štvanice. Na návštěvníky čekají různé přednášky či workshopy, samozřejmostí je ochutnávka raw potravin. Více se o akci dozvíte zde.

The Color Run

Barevný závod má přízvisko Pět nejšťastnějších kilometrů na Zemi, nejde v něm o rychlost či výkon, ale o radost a individualitu. Trasa vede Stromovkou a holešovickým výstavištěm. Akce se koná v sobotu v odpoledních hodinách. Více zde.

Letná roste

Květinám či pěstování zeleniny v městských podmínkách je věnován festival Letná roste, který se v sobotu uskuteční v Národním Zemědělském muzeu. Zúčastněte se přednášek, které vám poskytnou cenné rady ohledně zahradničení. Vstup na akci je zdarma. Více si přečtěte zde.

Středočeský kraj

Za Japonskem do Průhonic

O víkendu se bude v průhonické botanické zahradě konat Japonský den, kde budou moct návštěvníci poznat japonskou kulturu. Připraveny jsou workshopy kaligrafie či origami, ale i z oblasti tradiční kuchyně - například příprava různých druhů rýže. Více si přečtěte zde.

Hudební festival v Kutné Hoře

První červnový víkend startuje v Kutné Hoře mezinárodní festival klasické hudby. První koncert se uskuteční v sobotu od 21:00 hodin v kapli Božího těla. Akce trvá do 12. června. Více se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Na vrchol

V neděli startuje běžecký projekt Cesty na vrchol na podporu České asociace paraplegiků. V této sérii má ultramaratonec René Kujan v plánu uběhnout 1000 kilometrů napříč republikou a zdolat při tom několik vrcholů. Prvním bude šumavská hora Plechý. Kdokoli má možnost se k běžci přidat a ti, kteří se na to necítí, se mohou přijít pouze podívat, podpořit závodníky a odnést si třeba nějaký suvenýr. Peníze vybrané od veřejnosti poputují na konto asociace paraplegiků, ČSOB částku ještě zdvojnásobí. Více se o celém projektu dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Bez lepku

Nejen těm, kteří trpí celiakií, a jsou tedy netolerantní vůči lepku, je určen premiérový ročník CeliakiFestu, který se koná v sobotu v plzeňském Depu 2015. Návštěvníci se mohou těšit na bezlepkové polévky, jednohubky, hlavní chody, ale i dezerty. Připravena jsou také doprovodná hudební či divadelní vystoupení. Více zde.

Karlovarský kraj

Metternichova výzva

Zúčastněte se v sobotu běžeckého závodu Metternichova výzva, který startuje o 10. hodině ze zámku Bečov nad Teplou a vede do Lázní Kynžvart. Na výběr je ze dvou tras, kratší má 35 kilometrů a delší 45. Je pouze na vás, na kterou z nich se cítíte. Více se dozvíte zde.

Ústecký kraj

Degustace vín

Máte rádi dobrá vína? Respektive dobrá tuzemská vína. Pokud jste si pro sebe odpověděli ano, zavítejte v sobotu na Litoměřický hrozen, prodejní a soutěžní výstavu vín. V areálu litoměřického hradu bude připravena degustace a mnoho dalšího. Detaily o akci si přečtěte zde.

Liberecký kraj

Festival ekologie

V libereckých Lidových sadech se v sobotu uskuteční čtvrtý ročník ekofestivalu zaměřeného na přírodní stavitelství či energetickou soběstačnost. Letošním tématem bude DIY neboli udělej si sám. Na návštěvníky čekají přednášky, dílny či ukázky řemesel. Více se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Přes překážky

Okolí Nového Města nad Metují bude hostit druhý ročník překážkového běhu. Ověřte si své schopnosti, připraveny jsou čtyři typy závodu - pro jednotlivce, skupiny, děti nebo sprint během večerního programu. Zakroužkujte si v kalendářích sobotu, začíná se v 10:00 hodin. Více zde.

Pardubický kraj

Koncert Suzanne Vega

Přední americká folkařka Suzanne Vega si během svého turné udělá zastávku v Pardubicích, kde vystoupí v sobotu v Porter areně a o den později ve zlínském Kongresovém centru. Zpěvačka je od začátku kariéry velmi dobře přijímána hudební kritikou, nenechte si tedy její koncert ujít.

Vysočina

Den otevřených dveří ve sklárně

Pokud vás zajímá, jak se vyrábí sklo, nevynechejte sobotní den otevřených dveří ve sklárnách Crystalite Bohemia, jejichž brány se otevírají už v 8:00 hodin. Na komentovaných prohlídkách se dozvíte, jaké materiály a technologie se k výrobě skla používají. Více se o akci dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Řecko na Veveří

Zavítejte na akci s názvem Řecká sobota na hradě Veveří, prezentaci organizací, které se zabývají řeckou kulturou. Je připraven bohatý kulturní i historický program, i s možností zakoupení vybraných gastronomických specialit. Více zde.

Olomoucký kraj

Šachový turnaj

Ať už jste amatér nebo ostřílený hráč šachů, dostavte se na prostějovský Chess Open, turnaj, který se bude konat v sobotu od 8:00 do 16:00 hodin. Odměna čeká na všechny, kteří se umístí mezi 1. a 10. místech v každé kategorii. Více se o turnaji dozvíte zde.

Zlínský kraj

Vyběhni Baťův mrakodrap

Běhání do schodů není žádný med. Pokud se na to však cítíte, přijďte se v sobotu zúčastnit sportovní akce Run Up a vyběhněte ve Zlíně Baťův mrakodrap. Závodníci budou rozděleni podle věkových kategorií. Překonejte sami sebe. Více se o projektu dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Prověrka síly v Ostravě

Pokud chcete otestovat své limity a porovnat je s ostatními, zúčastněte se sobotního Mad Race v areálu Vaňkův kopec. Extrémní překážkový závod prověří vaši sílu, rychlost, vytrvalost i odvahu. Více informací naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám