Hlavní obsah

Tipy na víkend: Ochutnejte guláš či pivo, zaposlouchejte se do electro swingu

Novinky, mšv

V Praze se o víkendu uskuteční hudební festival Swing me Prague, jehož hlavními hvězdami budou francouzští Caravan Palace. Pokud vás spíše než muzika láká dobré jídlo a pití, můžete dorazit na gulášové slavnosti v Bolehošti nebo na Mikulovské pivobraní.

Foto: Profimedia.cz

Ochutnejte guláš nebo dobré pivo. Ilustrační foto

Článek
Praha

Praha v rytmu swingu

V sobotu se uskuteční první ročník hudebního festivalu Swing me Prague, který hlavní město roztančí v rytmech electro swingu. V industriálním areálu haly Pragovka bude návštěvníky očekávat mimo jiné hlavní hvězda, francouzská kapela Caravan Palace, chybět nebudou ani tuzemská špička Mydy Rabycad, kteří letos vystoupili i na proslulém Glastonbury. Více informací najdete zde.

Okolím Řep

Pokud se zajímáte o pražské památky - a nejen ty nejvýznamnější - přijďte na procházku okolím pražský Řep. Exkurze začne prohlídkou kostela Svaté rodiny, cesta dále povede k románskému kostelu sv. Martina a skončí na Řepském hřbitově. Vycházka začne v 14:00 hodin. Podrobnosti zde.

Chrtí dostihy

Dorazte v sobotu do Greyhound Park v pražském Motole na dostihy chrtů. Na výsledky závodu si můžete i vsadit. Akce se koná v havajském stylu, přijít proto můžete oděni v květovaných šatech, bermudách či košili, tak či tak, odpoledne si určitě užijete. Začíná se v 11:00 hodin. Více zde.

Středočeský kraj

Líbání pod třešněmi

Přijďte do třešňového sadu pod rozhlednou u Kutné hory překonat rekord v počtu líbajících se párů. Vezměte svou drahou polovičku a v 14:00 pomozte překonat aktuální rekord, který činí 108 párů. Po akci se můžete občerstvit limonádou či pivem a zahraje vám skupina Laura Bohuslava Ryšánka. Více najdete zde.

Mělnický košt

O víkendu se v centru Mělníka sejdou lokální vinaři, aby dali návštěvníkům ochutnat to nejlepší ze své produkce. Kromě vín se můžete těšit také na gastronomické speciality či prezentace tradičních řemesel. Hlavní program bude doprovázet několik hudebních vystoupení. Sobota, náměstí Míru a spoustu vína. Další informace zde.

Jihočeský kraj

Výstava soch

V táborské Galerii 140 proběhne výstava výtvarníka Tomáše Prolla Sochy a kresby, tato díla jsou inspirovaná existencí člověka. Pokud se nestihnete přijít podívat tento víkend, nemusíte se obávat, výstava potrvá až do 24. září, dospělí mají vstup za 20 korun, děti a senioři za 10. Více najdete zde.

Plzeňský kraj

Procházka po zajímavostech

Přijďte se dozvědět něco o botanických, lesnických a historických zajímavostech v okolí Pleše. Procházka zaměřená na výše uvedené se uskuteční v sobotu a sraz účastníku je v 10:00 hodin na zastávce rozcestí u kapličky v Bělé nad Radbuzou. Trasa je dlouhá celkem 15 kilometrů, provedou po ní odborní průvodci. Je doporučeno vzít si obuv a oblečení do terénu a také svačinu. Více najdete zde.

Karlovarský kraj

Severskou chůzí za Karlem IV.

Připojte se k vycházkové aktivitě nordic walking na pochodu z Karlových Varů do Lokte a zpět. Sraz je v neděli na autobusové zastávce Karlovy Vary - Doubí v 10:00 hodin, v Lokti se můžete podívat na středověké slavnosti Karla IV. Podrobnější informace zde.

Ústecký kraj

Noční běh

Tradiční zážitkový běh nočním městem proběhne v sobotu v Mostu. Na výběr je ze dvou tras - pětikilometrové a desetikilometrové, obě zavedou účastníky do centra a přilehlého okolí. Start je na 1. náměstí, dále pokračuje do parku Šibeníku a zpět na náměstí. Závodníci vyrazí ve 20:30 či 21:30 hodin. Kompletní program akce naleznete zde.

Liberecký kraj

Den dobrovolných hasičů

Přijďte se podívat do obce Brniště na Den dobrovolných hasičů, který vám umožní poznat práci hasiče zblízka. V areálu Lesního Zátiší představí svou práci hned několik sborů z Českolipska, k vidění bude také hasičská technika, a v rámci doprovodného programu i módní přehlídka nových a starých uniforem. Více se o sobotní akci dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Gulášové slavnosti

Patříte-li mezi milovníky poctivého guláše, pak na vás čeká v sobotu v Bolehošti doslova ráj. Již pošesté se okolo kuchaři a kuchařky sejdou, aby uvařili guláše podle svého. Akce začíná přesně v poledne a nabídne i bohatý doprovodný program, třeba pivní festival se soutěžemi. Kromě nich si můžete pochutnat i na koláčích a trdelnících. Nebo se můžete přihlásit a ostatním uvařit ten svůj nejlepší guláš. Více zde.

Pardubický kraj

Rozmarné léto v zahradách

Spojte kulturu s krásným prostředím a navštivte divadlo v Klášterních zahradách v Litomyšli. V sobotu zde soubor Rádobydivadlo Klapý odehraje představení Rozmarné léto. Začíná v 21:30 hodin. Vstupné je 200 korun, hra trvá něco málo přes dvě hodiny. Více najdete zde.

Vysočina

Farmářské trhy

Navštivte obci Mitrov, kde se o víkendu uskuteční od 9:00 do 12:00 hodin farmářské trhy, kde budou k zakoupení regionální produkty a výrobky, především vyzrálé bio hovězí maso, ale i mléčné výrobky, čaje, sirupy nebo přírodní kosmetika. Kromě toho se uskuteční páté kolo westernových závodů Mitrovsky Angus Championship, doprovodný program bude na téma víno a vinařství. Více najdete zde.

Jihomoravský kraj

Slavnosti piva

Ačkoli je Mikulov běžně městem zaslíbeným vínu, v sobotu se v něm uskuteční pivobraní. Pod heslem In vino veritas, in pivo taky... budou moci návštěvníci ochutnat více než 80 druhů pivních speciálů od velkých, ale i menších rodinných pivovarů. Doprovodný program nabídne řadu soutěží, například závody v pití piva. Více o akci zde.

Olomoucký kraj

Košt vín

O víkendu se v Jakubovicích u Šumperka koná pouť a její součástí bude i košt vín. Ten se uskuteční v areálu kulturního domu. V odpoledních hodinách vystoupí i dechovka a cimbálovka, připravena bude i domácí a myslivecká kuchyně. Podrobný program akce zde.

Zlínský kraj

Otevřené sklárny

V sobotu navštivte sklárny Květná, ve kterých se bude konat den otevřených dveří. Využijte příležitosti zhlédnout ruční výrobu českého křišťálu ve sklárně, která byla založena už v roce 1794. Exkurze je zaměřená na celý postup tradiční výroby nápojového i dekoračního skla, uvidíte tavení skloviny i sklářské pece a mnoho dalšího. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Běh lesem

Běžecký seriál Běhej lesy se přesouvá do Beskyd. Účastníci budou na start vyvezeni lanovkou, ze které se jim naskytne hezký výhled do krajiny. Délky tras jsou buď 10 km, či 20 km. Přijďte udělat něco pro své zdraví a proběhnout se krásnou beskydskou krajinou. Závod se uskuteční v sobotu. Více informací zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám