Hlavní obsah

Tipy na víkend: Fanděte na americkém fotbale nebo si zaběhejte lesem

Novinky, mšv

Léto rozhodně není důvodem k lenosti. Vysoké teploty sice k válení občas svádějí, ale spousta sportovních akcí vás z gauče jistě zvedne. Pokud chcete jen přihlížet, dorazte na mistrovství ČR v americkém fotbale. Pokud se chcete účastnit aktivně, můžete se zapojit do běžeckého seriálu Běhej lesy nebo vyrazit na triatlon.

Foto: Profimedia.cz

Přijďte fandit na finále amerického fotbalu. Ilustrační foto

Článek
Praha

Pražský triatlon

Přijďte pokořit sami sebe a vyzkoušet si, jak obstojíte ve třech sportovních disciplínách. Pražský triatlon startuje v neděli u rybníku Eliška v Horních Počernicích. Závod je určen všem věkovým kategoriím a na výběr je z několika různých tratí, které se liší délkou i obtížností. Podrobné informace najdete zde.

Finále amerického fotbalu

Chcete si pořádně zafandit? Dorazte v sobotu na stadión Viktoria Žižkov sledovat finále České ligy amerického fotbalu. Jedná se už o 23. ročník a utkají se dva nejlepší týmy Prague Lions a Prague Black Panthers. Uvidíte také vystoupení cheerleaders neboli roztleskávaček, čeká na vás i fanzóna, kde budou k vidění atrakce s tématikou amerického fotbalu. Více zde.

Pravidelný street food

Každou druhou prázdninovou neděli jsou před pražský Cross club zváni všichni milovníci gastronomie. Koná se zde malý festival pouličního jídla. Vstup je zdarma a na návštěvníky čeká kolem 15 stánků s nejrůznějším občerstvením - burgery, hot dogy, dim sum knedlíčky nebo i zmrzlina. Pokud se vám už teď sbíhají sliny, dorazte. Začíná se v 10:00 a končí v 20:00.

Středočeský kraj

Proběhni Brdy

Běžecký seriál Běhej lesy se v sobotu přesune do Brdů. Závod příjemnou krajinou nabídne několik tras různých délek, nebude chybět ani dětský závod. Zázemí se bude nacházet u Padrťských rybníků, po cestě uvidí běžci například zaniklé obce i klášter. Neváhejte a zaregistrujte se. Podrobnosti zde.

Na jedno do Měšic

Předpověď na víkend sice zatím hlásí déšť, ale to není dostatečně pádný důvod, proč si v sobotu neskočit na jeden či dva půllitry zlatavého moku na Pivní festival Měšice. Můžete se těšit na několik minipivovarů, občerstvení nebo i dýdžeje. Více najdete zde.

Jihočeský kraj

Mighty Sounds

Od pátku do neděle se bude v Táboře konat tradiční hudební festival Mighty Sounds, který se zaměřuje na žánry jako punk, reggae, ska a další. Vystoupí například kapely Asian Dub Founfation, The Real McKenzies a další. Kompletní program a line up najdete zde.

Plzeňský kraj

Od středověku po tango

Pokud budete mít v sobotu večer chuť si poslechnout příjemnou hudbu, navštivte kostel svatého Mikuláše ve Strážišti. Koná se zde klasický koncert v rámci festivalu S hudbou za památkami Plzeňského kraje. Violoncello a akordeon vám představí skladby třeba od Johanna Sebastiana Bacha. Začíná se v 18:00 hodin.

Karlovarský kraj

Mistrovství motokrosu

O víkendu se v Lokti koná Mistrovství světa v motokrosu. Přijďte podpořit naše jezdce na jeden z nejprestižnější motoristických závodů na území České republiky. Akce se koná na Loketských Serpentinách, v sobotu se areál otevírá už kolem 9:00 hodin. Více najdete zde.

Ústecký kraj

Triatlon v Mostu

Podobně jako v Praze, se i v Mostu uskuteční triatlon. 14. ročník závodu Krušnoman Cross Triathlon proběhne v sobotu, z velké části v areálu nádrže Matylda, kde budou závodníci také plavat. Triatlon je připraven v delší verzi Classic a kratší verzi Sprint. Pokud chcete poměřit své síly s ostatními účastníky, nezapomeňte se zaregistrovat. Více najdete zde.

Liberecký kraj

Sklářská pouť

Tradiční sklářská pouť na Jizerce proběhne v sobotu. Přinese ukázky tradičních řemesel, divadlo, budete si moct vyzkoušet také rýžování drahých kamenů. Čeká na vás tradiční i netradiční občerstvení anebo taneční soutěže a pozorování slunce hvězdářskými dalekohledy.

Královéhradecký kraj

FestNeFest

Nenechte si ujít neziskový festival FestNeFest, který se koná v sobotu v Jaroměři. Díky podpoře města je vstup zdarma a první kapela se na pódiu představí v 17:30 hodin. Uslyšíte i několik dalších kapel napříč všemi žánry, poslední vystoupí 30 minut před půlnocí. Kompletní program zde.

Pardubický kraj

Bramboráky a muzika

V sobotu se od 16:00 hodin na nádvoří zámku Moravská Třebová uskuteční hudební akce s názvem Moravskotřebovský bramborák. Čekají vás příjemné folkové, trempské a country hudby a nebude chybět ani pochoutka, která dala celému festivalu jméno. Vstupné je 90 korun. Více se dozvíte zde.

Vysočina

Ohňová show

Ve westernovém městečku Šiklův mlýn proběhne v sobotu velká ohňová show, čeká vás noc plná adrenalinu - tanečnice, kaskadéři, koně, ale především špičkoví pyrotechnici předvedou své umění, noc bude zakončená velkolepým ohňostrojem. Program začíná už v 10:00 hodin dopoledne. Více najdete zde.

Jihomoravský kraj

Slavnost minipivovarů

O víkendu bude renesanční zámek v Rosicích hostit tradiční setkání malých pivovarů, účast jich přislíbilo zhruba deset. Součástí bude i hlasování o ten nejlepší zlatavý mok a soutěže o ceny. Hrát k tomu bude několik kapel různých žánrů, které vám celý den ještě více zpříjemní. Více zde.

Olomoucký kraj

Setkání kočárů

Přijeďte se podívat do Čechů pod Košířem na sraz mistrů kolářského a kočárnického řemesla, uvidíte, jaké krásné kusy jim dokáží vzniknout pod rukama. K vidění bude přehlídka vozů, projížďky v historických kočárech a mnoho dalšího. Akce se koná v zámeckém parku v oba víkendové dny. Více najdete zde.

Zlínský kraj

Festival česneku

Bez česneku by neexistovala celá řada receptů, nebo by minimálně byla spousta jídel velmi ochuzena. Česnek je dobrý pro zdraví a to vše ví i pořadatelé Festivalu česneku na zámku Buchlovice. V sobotu zde bude možné ochutnat například česnekový koláč nebo se zúčastnit soutěže „čichačů“. Co dalšího můžete očekávat, se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Na procházku

Další vycházka ze série Větrání se uskuteční v sobotu od 7:30 hodin. Téměř dvacetikilometrový vandr povede po břehu řeky Moravice z Města Vítkova až pod zámek Hradec nad Moravicí. Pokud se chcete o víkendu provětrat, nazujte pevnou obuv a vzhůru na dobrodružství. Více najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám