Hlavní obsah

Tipy na nejkrásnější pláže pro nudisty v Chorvatsku, Řecku i Itálii

Novinky, Lucie Poštolková

Některé odvážlivce přitahuje dělat něco adrenalinového, jiní nedají dopustit na příjemný a osvobozující pocit bez plavek. Plavání na Adama a Evu není totiž jen pro malé děti. Inspirujte se tipy na pěkné nudistické pláže v Chorvatsku, Řecku, Itálii i dalších místech, která vybral server Cnngo.com.

Pláž na ostrově Jerolim v Chorvatsku

 
Článek

1. Pláž Jerolim, Chorvatsko

Chorvatsko je Mekkou pro nudisty. Oficiální zkratkou pro nudismus je FKK, pochází z německého slova "freikörperkultur". Díky azurové vodě a nedotčenému skalistému pobřeží je pláž Jerolim na stejnojmenném ostrůvku, který leží nedaleko ostrovů Pakleni a Hvar, označována za nejkrásnější.

Foto: Profimedia.cz

Členité chorvatské pobřeží

Pro větší soukromí nabízí řadu odlehlejších soutěsek mimo hlavní turistickou oblast. Odvážnější se tak mohou projít lesem a vyhlédnout si místo jen pro sebe. Na ostrov Jerolim jezdí přívoz přímo z města Hvar, který leží na ostrově Hvar.

Foto: Profimedia.cz

Díky azurové vodě a nedotčenému skalistému pobřeží je pláž Jerolim na stejnojmenném ostrůvku, který leží nedaleko ostrovů Pakleni a Hvar, označována za nejkrásnější.

2. Praia de Galheta, Santa Caterina, Brazílie

Pláž Praia de Galheta leží 20 kilometrů od města Florianópolis v brazilském státě Santa Caterina. Jedná se o přírodní rezervaci, kde nenajdete bary, každý si tak musí oběd zabalit sebou. Bílý písek pláže Praia de Galheta přitahuje nudisty a surfaře z celého kraje. O zachování neposkvrněného pobřeží a zachování nudismu v této oblasti usiluje Asociace přátel Galhety.

Pláž Praia da Galheta, Santa Caterina, Brazílie

3. Nová nudistická pláž na Marina di Camerota, Kampánie, Itálie

Nová nudistická pláž u letoviska Marina di Camerota v Kampánii není úplně neznámá. Teprve nedávno byla 300 metrů dlouhá oblázková pláž otevřena i pro nudisty. Leží 90 kilometrů od městečka Salerno a říká se jí také "del Troncone". Ovívá ji příjemný vánek od moře, nedaleko leží národní park Cilento.

Foto: Profimedia.cz

4. Plavby pro naháče

Na další pozici se umístily "nudistické" plavby po Středozemí. Pokročilejší odvážlivci se tak mohou koupat ve dne v noci tak, jak je příroda stvořila. Pokud ale nejste skalní příznivci nudismu, měli byste zvážit, jestli na lodi vydržíte celou dovolenou s tak početnou "nahatou" posádkou.

Foto: Profimedia.cz

5. Black’s Beach, La Jolla, Kalifornie, USA

Black’s Beach označila Americká asociace nudistů (AANR) za nejlepší pláž. Dlouhou písečnou pláž kryjí vysoké útesy. Kromě krásného prostředí tu návštěvníci najdou i golfové hřiště. Zdarma lze parkovat u Torrey Pines Scenic Drive, kde přistávají větroně.

Foto: Profimedia.cz

Černošská pláž, La Jolla, Kalifornie, USA

6. Vodopády Lady, Brecon Beacons, Powys, Wales, Velká Británie

Vodopády Lady ve Walesu vypadají, jako by byly stvořeny pro nymfy. Doporučují je průvodci a dávají je na seznam míst, která by turisté měli ve Velké Británii určitě navštívit. Místní jim také říkají Sgwd Gwladys. Pokud byste si tu chtěli zaplavat, počítejte se studenou horskou vodou.

Vodopády Lady ve Velké Británii

7. Pláž Maslin, Adelaide, Jižní Austrálie

Pláž Maslin leží 35 kilometrů jihozápadně od Adelaide. Byla vyhlášena jako první oficiální nudistická pláž v Austrálii v únoru 1975. Proslavila se soutěží o nejhezčí zadek v rámci každoročních nudistických olympijských her. Návštěvníky láká také na surfing a krásné západy slunce.

Foto: Profimedia.cz

Na Pláži Maslin se každoročně konají nudistické olympijské hry.

Nejkrásnější nudistické pláže
1.Pláž Jerolim, Chorvatsko
2.Praia de Galheta, Santa Caterina, Brazílie
3.Nová nudistická pláž na Marina di Camerota, Kampánie, Itálie
4.Plavby pro naháče, Středozemí
5.Black’s Beach, La Jolla, Kalifornie, USA
6.Vodopády Lady, Brecon Beacons, Powys, Wales, Velká Británie
7.Pláž Maslin, Adelaide, Jižní Austrálie
8.Golden Beach, Severní Kypr
9.Little Beach, Maui, Havaj, USA
10.Zátoka Orient, St. Martin, Karibik
11.Carpe Diem, Santorini, Řecko
12.Traditional Onsen, Japonsko

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám