Hlavní obsah

Takhle vypadá nejdražší hotelové apartmá na světě. Noc vyjde na 1,7 miliónu korun

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Normální smrtelník si o něm může nechat leda zdát. Aby mohl přespat v nejdražším apartmá na světě, musel by přinejmenším vyhrát v loterii. Noc v něm totiž vyjde na astronomických 1,7 miliónu korun. Nachází se v luxusním švýcarském hotelu President Wilson na březích Ženevského jezera a disponuje mimo jiné 12 ložnicemi.

Foto: Profimedia.cz

Z apartmá je výhled na Ženevské jezero.

Článek

Apartmá pokrývá celé osmé patro hotelu a jeho rozloha činí zhruba 1670 metrů čtverečních. Kromě nejdražšího apartmá na světě je proto také tím vůbec největším v Evropě. Díky jeho poloze je z pokojů také úchvatný pohled na Ženevské jezero, které je pro změnu tím největším ve Švýcarsku. V hotelu President Wilson se zkrátka setkaly snad všechny možné superlativy.

Foto: Profimedia.cz

Koupelny mají dlažbu z mramoru.

Je jasné, že běžní lidé si o přespání za takovou vysokou částku mohou nechat jen zdát. Noc v apartmá si ale mohly vychutnat nejrůznější celebrity a známé tváře — třeba Michael Jackson, Rihanna, miliardář a podnikatel Richard Branson nebo spoluzakladatel Microsoftu Bill Gates.

Foto: Profimedia.cz

Dvě největší ložnice mají koupelny i s vířivkou.

Apartmá má celkem 12 ložnic, z nichž dvě největší mají i své vlastní koupelny, které mají dlažbu a vany z mramoru, nechybí v nich ale ani vířivky. Kosmetické produkty nesou jméno slavné francouzské značky Hermès. V obývacím pokoji, přímo s výhledem na jezero, zase stojí elegantní černé křídlo Steinway. Nechybí samozřejmě ani soukromý výtah, jenž hosty vyveze do jejich dočasného království.

Kromě toho je nocležníkům k dispozici také osobní sluha, šéfkuchař nebo ochranka. A skla jsou samozřejmě neprůstřelná.

Foto: Profimedia.cz

Terasa a na ní hvězdářský dalekohled? Za 1,7 miliónu korun za noc prakticky nutnost.

Hotel se otevřel v květnu 1962. Odkazuje na amerického prezidenta Woodrowa Wilsona, který sehrál roli ve vytvoření takzvané Společnosti národů. Jednalo se o jakéhosi předchůdce Organizace spojených národů.

Reklama

Výběr článků

Načítám