Hlavní obsah

Tajemná místa, při jejichž návštěvě vás bude mrazit v zádech

Nejen na starém kontinentě se nachází místa, při jejichž návštěvě přechází mráz po zádech, obdobná místa najdete například i v USA. Nejeden člověk na těchto místech zahlédl něco, nad čím zůstává zdravý rozum stát.

Foto: Profimedia.cz

V lese Gifford Pinchot žije prý něco jako Yetti.

Článek

Národní les Gifford Pinchot, Skamania County, Washington

Pokud jsou vaším šálkem čaje velké ochlupené byosti vypadající jako obří opice, i když je zcela zjevné, že o opice nejde, zamiřte do oblasti severovýchodního Pacifiku.

Právě zde, v oblasti jižního Washingtonu je největší výskyt spatření podezřele velkých chlupatých stvoření prodírajících se lesem. Někteří tvrdí, že spatřili jen zvíře. Jedním dechem ale dodávají, že takové ještě nikdy neviděli.

Dům čarodějnic, Salem, Massachusetts

Dům čarodějnic v Salem ve státě Massachusetts na sebe upozorňuje velmi drsnou historií. V roce 1692 zde byli místními obyvateli chyceny ženy podezřelé z čarodějnictví a oběšeny. Fotografie tohoto místa naleznete na magazínu VIPmag.

Dnes z této mrazivé historie vesnice doslova těží. Můžete si zde koupit léčivé kořínky, bylinky či krystaly. Místní novodobé čarodějnice navíc na přání připraví kouzlo přímo pro vás.

Witch House Salem - dům čarodějnicfoto: Profimedia

Jezero Champlain, Vermont/New York/Quebec

Jezero Loch Ness ve Skotsku není jediným jezerem na světě, které má ukrývat prehistorické monstrum. Dalším žhavým adeptem na něco obdobného je jezero Champlain na hranicích států Vermont, New York a Quebec.

Jezero má ukrývat tvora zvaného Champ, což má být plesiosaurus, který zázračně unikl vyhynutí svého druhu. Všichni ovšem jedním dechem dodávají, že pokud není pod hladinou Champ, tak je tam jistě nějaké jiné obrovské stvoření, které už místní lidé mnohokrát zahlédli.

Jezero Champlainfoto: Profimedia

RMS Queen Mary, Long Beach, Kalifornie

Queen Mary byla jednou z největších transatlantických lodí a stejně tak i velmi důležitým bojovým plavidlem během druhé světové války. Během služby v Indickém oceáně mnoho vojáků zemřelo na přehřátí v nižších podlažích lodi, další spáchali sebevraždu na palubě, o podivných nehodách pasažérů a posádky během let ani nemluvě.

Po 1 001 přeplutích Atlantiku loď zakotvila v přístavu Long Beach, kde kotví do dneška a funguje jako tajemná atrakce. Duchové prý obývají celou loď, ale ve strojovně a v místě, kde se nacházel bazén pro cestující druhé třídy, se vyskytují prý nejčastěji.

Loď Queen Maryfoto: Profimedia

Roswell, Nové Mexiko

Pokud jsou mimozemské zážitky to, po čem se poohlížíte, tak jistě nemůžete minout místo nesoucí název Roswell. Když zde v roce 1947 spadnul neidentifikovatelný objekt, tak asi ani nikdo dost dobře netušil, že se toto místo stane doslova kultovním pro hledače mimozemských civilizací a milovníky konspiračních teorií.

Dodnes nedostanete odpověď na otázku, zda na místě spadnul horkovzdušný balón či létající disk. A když dostanete, tak od každého jinou.

Okolo Roswellu existuje mnoho tajemných příběhů.foto: Profimedia

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám