Hlavní obsah

Šumavský Špičák nabídne větší komfort, ale zdraží jízdenky

Právo, Jan Švábek

S novým majitelem a největšími změnami za posledních čtyřicet let vstupuje šumavský Špičák do letošní zimní sezóny. Na lyžaře čekají rozšířené sjezdovky, moderní systémy zasněžování, nové rolby ale i dražší jízdenky.

Foto: Ski&Bike Špičák

Loni Špičák navštívilo 105 tisíc lyžařů.

Článek

„Lyžaři se dočkají kvalitnějšího sněhu a vylepšené úpravy tratí. O generaci vyspělejší technologie nové rolby zrychlí proces úpravy sjezdovek. Jejich povrch pak vydrží delší dobu a i větší nápor lyží a snowboardů. Celkem jsme do letošní zimy investovali přes 12 miliónů korun,“ řekl spolumajitel Ski Špičák Vladimír Kasík.

Zatímco loni činila plocha sjezdovek 15 hektarů, letos se rozrostla na 18,5 hektaru. Rozšířeny budou všechny sjezdovky kromě modrých - tedy kromě úseků s nízkým stupněm obtížnosti.

Foto: Ski&Bike Špičák

Pohled na špičácký areál

Méně už návštěvníci Špičáku uvítají zdražení jízdenek, jejichž cena se celoplošně zvedla o 4 procenta. Dospělí za den lyžování letos zaplatí 540 korun, tedy o 20 korun více než loni. Totožná jízdenka pro děti od 6 do 14 let bude stát 365 korun. Rodinná celodenní pro dva dospělé a neomezený počet dětí vyjde na 1220 korun.

S cenami se však zvýšil také komfort. Již tuto sezónu mohou lidé využívat novou terasu mezi chatami Hanička a Blaženka s kapacitou 140 míst k sezení. Na vrcholu Špičáku a v celé dolní části areálu včetně nástupu na lanovku je lyžařům k dispozici volná Wi-Fi síť. V průběhu roku 2013 by měl být na spodním úseku nejprudší české sjezdovky Šance vybudován nový vlek pro rodiny s dětmi. Příští rok by rovněž mělo být otevřeno parkoviště poblíž areálu s kapacitou 230 míst.

Foto: Ski&Bike Špičák

Občas se po Špičáku prohání také hokejový brankář Dominik Hašek.

Výraznou modernizaci umožnil příchod nového majitele, západočeské leasingové firmy Unileasing a.s., která získala ve společnosti Ski Špičák 50procentní podíl. Celkem 30 procent drží TJ sportovní areál Špičák a 10 procent spolumajitelé Vladimír Kasík a Josef Treml.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám