Hlavní obsah

Španělští plavčíci musejí kvůli koronaviru upustit od dýchání z úst do úst

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zachraňování tonoucích lidí bude letos pro španělské plavčíky jiné. Kvůli koronaviru nebudou moci provádět dýchání z úst do úst, protože mají předpokládat, že kterýkoli člověk může být nakažen covidem-19. Povolená tak bude jen masáž srdce, napsal server Mirror.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nařízení je součástí nového protokolu španělské federace záchranářů. „Každá oběť je infekční a nakažlivá, pokud se neprokáže opak. Za žádných okolností nesmí být provedeno dýchání z úst do úst,“ píše se v pravidlech.

Plážové plavčíky ale čekají letos i další změny, které jim práci poněkud znesnadní. Při zachraňování tonoucích by se kolem nich neměli shlukovat další lidé, aby byly dodrženy rozestupy. Ty by v tomto případě měly být až čtyřmetrové. Kromě toho budou muset plavčíci povinně nosit jednorázové rukavice, brýle k ochraně očí a respirátory.

Podle Franciska Cana, šéfa bezpečnosti z federace záchranářů, se plavčíci také naučí dávat první pomoc bokem ve směru větru, aby se minimalizovalo riziko přenosu koronaviru.

Podle serveru Mirror utonuli ve Španělsku během loňského července v průměru tři lidé denně. A to pouze na otevřené vodě. Po dobu letních prázdnin přišlo o život celkem 15 180 lidí, což je oproti roku 2018 13procentní nárůst.

Cestovní kanceláře cílí na Řecko a Bulharsko. Létat se bude od července

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám