Hlavní obsah

Snídaně se žirafou? Zážitek jako z afrického safari nabídnou i v Británii

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Setkání se žirafami už brzy nebude jen záležitostí afrických safari či zoologických zahrad. V anglickém hrabství Kent chtějí otevřít luxusní hotel, kde budou dlouhokrká zvířata dělat hostům společnost téměř na každém kroku. Zájem už nyní předčil nejdivočejší představy, na čekací listině je přes devět tisíc lidí.

Foto: Profimedia.cz

Koncept má být podobný jako v případě keňského Girrafe Manor (na snímku).

Článek

Hotel Girrafe Hall nabídne v podstatě shodný koncept jako keňský resort Girrafe Manor, který proslul snímky, kde žirafy skrze okna nakukují hostům přímo nad stoly. Hotel v Kentu má být podle serveru Standard prvním svého druhu na západě.

Nabídnout má 10 luxusních apartmá, z pokojů budou mít návštěvníci skvělý výhled na zvířata. Areál se upraví tak, aby vyhovoval potřebám nejen hostů, ale i samotných žiraf. Dojde k rozšíření rezervace Port Lympne, jejíž součástí hotel bude. Zájemců už jsou nyní tisíce.

„Jsme potěšeni, že máme všechna potřebná povolení, abychom mohli zrekonstruovat francouzský dům a proměnit ho v Girraffe Hall, který přidáme do portfolia luxusního ubytování tady v Port Lympne,“ uvedl šéf rezervace Tony Kelly. „Je příliš brzy na oznámení data otevření, v tuto chvíli je před námi spoustu práce,“ doplnil s tím, že čekací listina je přístupná od května a zájem zatím projevilo na devět tisíc lidí.

Jakmile se hotel otevře, poslouží také jako místo, kde se budou moci pořádat soukromé oslavy či svatby. Rekonstrukce se dotkne i zahrad, kde mají vzniknout nové zmiňované cesty pro žirafy, ale také posezení, kde si budou moci hosté vychutnat výhledy a nápoje.

„Jakmile bude dokončen, nabídne hotel atmosféru jako ze safari, zároveň ale nebudou hosté ochuzeni o pohodlí a dekór anglického domova,“ vysvětlila ochranářská organizace Aspinall Foundation, která projekt zaštiťuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám