Hlavní obsah

Severní Korea zve zahraniční turisty na pijatyku roku. Oslaví svatého Patrika

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možnost podívat se do jednoho z nejuzavřenějších států na světě, se turistům naskytne příští rok. Severokorejský vůdce Kim Čong-un odsouhlasil, že v březnu 2020 otevře brány hlavního města Pchjongjangu cizincům, aby v něm mohli oslavit jeden velmi neasijský svátek. A to svatého Patrika, napsal server Mirror.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Bizarní událost po právu přitahuje pozornost. Turisté totiž do Severní Koreji budou moci odcestovat jen s jedinou britskou cestovní agenturou Smiling Grape Adventure Tours. Zájemci, kteří si troufnou oslavit divoký svátek, jenž má kořeny v Irsku, se mohou podle všeho těšit na putování po nejlepších hospodách, barech i minipivovarech Pchjongjangu.

Šéf cestovní agentury Matt Ellis tvrdí, že navzdory uzavřenosti v zemi pivní průmysl bují. „Kultura pití piva je v Severní Koreji velká. Kvůli sankcím je těžké, aby bylo dováženo, takže tam najdete spoustu malých výroben,“ tvrdí Ellis. Dodává, že Severokorejci mají spoustu svátků, které se svatému Patriku podobají. „A stejně jako v Irsku, i tam je využívají k oslavě národní identity,“ řekl.

První plovoucí hotel byl propadák. Skončil jako ruina v KLDR

Cestování

Obyvatelé prý z toho důvodu nebudou mít žádný problém zapojit se do oslav svátku, který je jejich kultuře sice vzdálený, ale zároveň díky svému charakteru i blízký. „Bude to pro ně něco nového, ale Severokorejci jsou přátelští, milí a zvědaví lidé,“ vysvětlil Ellis.

Navštíví i vinice

Podle serveru Daily Star budou mít zahraniční turisté možnost v rámci výletu navštívit i severokorejské vinice a ochutnat tamní víno. Budou prvními západními návštěvníky, kterým se něco takového poštěstí. Nicméně kultura vína v zemi není tak silná, nápoj se většinou pije ze zdravotních důvodů. „Máte tu třeba hadí víno, kdy v lahvi plave mrtvý had. To je prý dobré na vypadávající vlasy,“ dodává Ellis.

Turisté by se při picím výletu měli ale přeci jen držet na uzdě, aby ve stavu vysoké společenské únavy neurazili třeba severokorejského vůdce. To by se jim mohlo docela vymstít. „Naši klienti se dozvědí mnoho informací o životě obyvatel této izolované země,“ uzavřel šéf cestovní agentury.

Zájezd, který se uskuteční od 15. do 20. března, vyjde na 1295 liber, což je v přepočtu přes 38 tisíc korun.

Tři severokorejští rybáři zavraždili na lodi 16 kolegů kvůli špatnému zacházení

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám