Hlavní obsah

Řím turistům otevře vršek Kolosea. Výhledy jsou úchvatné

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé za několik desetiletí povolí Italové vstup na samotný vršek Kolosea, čímž lidem umožní unikátní výhled nejen na samotnou arénu, ale i do okolí. Amfiteátr, ve kterém bojovali gladiátoři, je v Itálii hlavní turistickou atrakcí.

Foto: Profimedia.cz

Nový pohled na Koloseum dá návštěvníkům tolik potřebný nadhled.

Článek

Od 1. listopadu budou mít turisté možnost vyšplhat až do nejvyššího podlaží, nějakých 40 metrů. Páté podlaží Kolosea bylo přitom využíváno nejníže postavenými členy společnosti – plebejci. Sedadla byla nejlevnější, protože byla také nejdále od veškeré zábavy.

Foto: Profimedia.cz

Vyšší patra Kolosea mají své kouzlo.

Brzy však budou mít do nejvyššího patra přístup i skupiny po 25 lidech, které tak budou moci okusit výhled, který měli v historii jen plebejci, kteří zde seděli na dřevěných lavicích, zatímco výše postavení členové společnosti seděli na mramorových lavicích.

Šest miliónů lidí ročně

„Divoká zvěř byla držená v podzemních tunelech. Několik dní nedostala nažrat, a tak když ji vyvezli v klecích z podzemí na denní světlo, zvířata byla vyděšená. Následná řežba byla hrozivá a nepopsatelná,” uvedla ředitelka Kolosea Rossella Reaová pro deník Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Zatím se na nejvyšší místa Kolosea podívali jen novináři, od listopadu bude tento pohled pro všechny návštěvníka, kteří si za to zaplatí.

Každý rok navštíví Koloseum šest miliónů turistů. Je velmi pravděpodobné, že otevření vrchního patra naláká ještě více zájemců, včetně těch, kteří už Koloseum v minulosti navštívili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám