Hlavní obsah

Restaurace, na které potřebujete silný žaludek

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý týden se otevřela v ruské Moskvě vskutku podivná kavárna. Není svého druhu jediná. Návštěvníci v ní místo na židlích sedí na záchodech. Tematická je i výzdoba a zařízení podniku. Při návštěvě takové kavárny raději nezapojujte fantazii.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Moskvě otevřeli kavárnu inspirovanou toaletamiVideo: Reuters

 
Článek

Interiér moskevského podniku Crazy Toilet Café vypadá jako hromadné toalety, akorát bez jednotlivých zástěn zajišťujících soukromí. Motiv záchodových mís je doslova všude. Návštěvníci na nich sedí, vybírají z rozličných barev i tvarů, dokonce z nich ale také pijí a jedí. Řada jídel nápojů, včetně kávy a polévek, vypadá v nádobách ve tvaru toalety skutečně odpudivě. Přestože je vše podle hostů chutné.

„Je to velice originální! Podle mého názoru je to velmi neobvyklé. Manžel mě samozřejmě varoval, že to nebude běžná kavárna, ale nečekala jsem něco tak zvláštního. Je to zajímavé,“ citovala agentura Reuters jednu z návštěvnic.

Děti se neštítí

Alexander Donskoj, majitel kavárny, si zahájení provozu pochvaluje. Otevření podniku vzbudilo velkou vlnu zájmu, takže tam podle něj téměř nebylo k hnutí. Dále agentuře Reuters popsal své překvapení z toho, že někteří hosté berou do kavárny také své děti.

„Někteří dospělí, když vidí obrázky exkrementů jako součást výzdoby, jsou zděšení a říkají, že nemohou jíst, ale děti jsou nadšené. Proto jsme objednali omalovánky od stejného umělce, který zdobil kavárnu,“ popsal Donskoj.

Záchodovou restauraci v Pekingu otevřeli před šesti letyVideo: Novinky/Reuters

Už v roce 2009 otevřela takto bizarní restaurace v Pekingu. Donskoj se prý inspiroval obdobně tematicky zaměřenou kavárnou v čínské Šanghaji. Vydal se tam, podíval se, jak tamní podnik funguje, a koncept přenesl do Ruska.

BEZ KOMENTÁŘE: Toaletní restaurace v Tajpeji

„Toaletních“ kaváren a restaurací v Asii funguje vícero. Najdete je v Ho Či Minově městě (dříve Saigon), nejlidnatějším městě Číny, nebo třeba také na Tchaj-wanu v Tajpeji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám