Hlavní obsah

Putovní Park Tři věže zakotví v sobotu v chebském klášteře

Novinky, Klára Fischleinová

Už čtyři roky cestuje po Česku Park Tři věže, který slibuje zábavu a odreagování celé rodině. Interaktivní formou se tu děti učí o národní historii i kultuře a rodiče (někdy také prarodiče) se s nimi tak trochu vracejí do dětských let. Příchod jara bude Park Tři věže slavit v Chebu.

Foto: Archiv Parku Tři Věže

Hemžení dětí i dospělých čeká Park Tři Věže tento víkend v Chebu.

Článek

Někdy na zelené louce, jindy na náměstí, hradním nádvoří či v zámeckých zahradách – putovní Park Tři věže jezdí křížem krážem po celé České republice. Aktivity v parku nemají upoutat jen dětskou pozornost, odreaguje se tu i řada dospělých. „V parku se baví všichni členové rodiny. Od ročního dítěte až po devadesátiletou babičku. Stezky, pohádkovou i pohybovou část realizujeme tak, že se může zapojit každý,“ popisuje Helena Neumannová, která projekt před několika lety založila s kamarádkou Milenou Krčálovou.

Foto: Archiv Parku Tři Věže

Součástí zábavného odpoledne může být i dovádění s indiány.

Stanoviště parku jsou poskládaná z kvízů národního bohatství, pohádkového městečka, naučných stezek nebo dračího doupěte s pokladem. Zblízka si Park Tři věže můžete prohlédnout a projít například tuto sobotu v Chebu. Park bude přístupný návštěvníkům od 10:00 do 16:00 ve Františkánském klášteře a jeho zahradách. Malí návštěvníci se v Chebu mohou těšit mimo jiné také na hradní divadélko, tvořivé dílny pro šikovné ruce nebo hádanky pro bystré hlavy.

Foto: Archiv Parku Tři Věže

Děti se v parku zabaví samy, připojit se k nim ale mohou rodiče i prarodiče.

V průběhu loňského roku navštívil Park Tři věže například pražský Smíchov, Dolany u Lázní Bohdaneč, přírodní areál Zlobice i Němcovu farmu v Radonicích. Letos se chystá například do Čáslavi, Strančic, Kralovic, Trnova i na další místa. V květnu se ještě jednou vrátí do Chebu.

Cílem projektu je vybudovat velký zábavně-poučný park, který by ve všedních dnech sloužil školám a školkám, o víkendu by pak otevíral své brány rodinám s dětmi. Zatím bude ale dál pendlovat po Česku propojený s ročními obdobími, tradicemi a svátky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám