Hlavní obsah

Prožijte dovolenou ve stylu Indiana Jonese

Toužíte po skutečném dobrodružství? Nebaví vás strohé cestování? Pak se vydejte po stopách nezdolného hrdiny jménem Indiana Jones. Americká cestovní kancelář Expedia se ve spolupráci s agenturou G.A.P. Adventures nechala inspirovat nadcházejícím čtvrtým dílem světoznámé filmové série. Zájemcům nabízí výpravy, při kterých si bude každý připadat jako pravý dobrodruh.

Článek

Film Indiana Jones a království křišťálové lebky bude mít premiéru na filmovém festivalu v Cannes 18. května 2008. Na serveru cestovní kanceláře Expedia na zájemce čeká deset ojedinělých výprav pro malé skupinky cestovatelů. Necestuje se ve větším množství proto, aby bylo možné využít veškerých výhod hostitelů v navštěvovaných zemích. Dobrodružná cesta je navíc vedena pod taktovkou velmi zkušených průvodců.

O adrenalinových dovolených více informuje server VIPmag. Pokud vás některá z adrenalinových dovolených zaujme, tak počítejte s tím, že v ceně níže zmíněných výprav není zahrnuta cesta do výchozího bodu trasy.

Nepál a ztracená archa

V prvním dílu série s názvem Dobyvatelé ztracené archy zavítal Indy do Nepálu. Vedla ho touha najít starou přítelkyni Marion, která střeží nesmírně důležitý medailon.

I vy tak navštívíte zemi, jejíž krajina bere dech, kultura upoutá vaši pozornost a bohatá historie vás ohromí. Výprava také zahrnuje cestu po údolí Kathmandu, návštěvu chrámu Bindabasini, sloní safari a rafting po nepálských řekách.

Délka trvání: jedenáct dní a deset nocí

Cena: Výprava stojí 2199 dolarů, což je asi 36 000 korun.

Záhadné a záludné Benátky

Při této výpravě se ocitnete ve třetím dílu, Poslední křížová výprava, kde Indy pátral v katakombách po pozůstatcích rytíře první křížové výpravy.

Nikdy jste neviděli Benátky očima Indyho. Během šestidenní výpravy odhalíte toto město jako ohnisko intrik, záhad a širých romantických vyhlídek. Od tajemných plaveb na gondolách po tavné pece ve sklářských dílnách, slavná historie Benátek ožije před vašima očima. Podniknete také čokoládovou cestu, tajně se dostanete do Dóžecího paláce a vydáte se po stopách vražd a tajemství.

Délka trvání: šest dní a pět nocí

Cena: Za tento výlet zaplatíte částku 2899 dolarů, což je asi 47 000 korun.

Ztracený svět Inků

V nadcházejícím dílu, Království křišťálové lebky, prožije Indy opět mnohá dobrodružství. Bude objevovat zapomenutou civilizaci starověkých Inků v peruánské džungli. Pokud se chcete dozvědět víc, můžete hned po shlédnutí filmu odjet na vlastní dobrodružnou výpravu do Peru.

Peru je fascinující směsicí kultur, historie a velkolepé přírody. Najdete tu ruiny staveb starých Inků, které patří mezi sedm nových divů světa. Krajina vám vezme dech, ať už budete obdivovat vrcholky And nebo poušť Nazca. Mimo jiné odhalíte tajemství pouštního pohřebiště Nazca a podniknete výlet na ostrovy Ballestas.

Délka trvání: deset dní a devět nocí

Cena: Výprava po Peru vás bude stát 1999 dolarů, což je asi 32 000 korun.

Reklama

Související články

Pryč ze studené zimy, například na Mauricius

V České republice je právě nyní v plném proudu sezóna zimních exotických dovolených, které u nás zaznamenávají velké meziroční nárůsty. Jednou z horkých perel,...

Na tichomořském pobřeží v Salvadoru

Nevelká země na pobřeží Pacifiku byla do konce 80. let minulého století dějištěm občanské války. Podobně na tom byli její sousedé, třeba Guatemala nebo...

Výběr článků

Načítám