Hlavní obsah

Propast pod nohama a houpání při chůzi. V Číně otevřeli nejdelší skleněný most světa

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V čínské provincii Che-pej v neděli otevřeli nejdelší skleněný most na světě. Necelého půl kilometru dlouhá stavba spojuje vysoké útesy a nad údolím, které leží mezi nimi, visí ve výšce 218 metrů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Číně otevřeli nejdelší skleněný most na světěVideo: Reuters

 
Článek

Most se nachází v okrese Pching-šan v turisty oblíbené oblasti Chung-ja-ku, takže není překvapením, že při otevření přilákal několik tisíc zvědavců, jak informovala agentura Reuters.

Lávka je dlouhá 488 metrů a skleněné panely, kterých je celkem 1077, jsou široké dva metry. Konstrukce je navržena tak, aby se trochu houpala, což v kombinaci s pohledem dolů nabízí návštěvníkům adrenalinový zážitek.

Foto: Profimedia.cz

Na most může najednou 600 lidí, udrží jich ale prý až 3000.

Stavitelé nicméně ujišťují, že lávka i panely tlusté čtyři centimetry jsou bezpečné. Most má podle nich vydržet orkán a zemětřesení o síle šesti stupňů Richterovy škály.

„Náš skleněný most je navržen tak, aby udržel až 3000 lidí. Abychom ale zajistili bezpečí všech turistů, pouštíme jich na most v jednu chvíli jen 600. Také jsme zajistili, aby technici kontrolovali most každý den a s lidmi, kteří se bojí chůze po mostě, posíláme strážné, aby jim asistovali. Takže tento most je naprosto bezpečný,“ citovala agentura Reuters Šao-po Janga z firmy, která most postavila.

Foto: Profimedia.cz

Skleněný se nachází 218 metrů nad zemí.

Jak je patrné z videa, někteří návštěvníci opravdu potřebovali pomoc ostatních.

Skleněné mosty, lávky a vyhlídky jsou v Číně ohromně populární a v posledních letech tam rostly jako houby po dešti. Nedávno například na severu země otevřeli lávku, jejíž skleněné panely při chůzi „praskají“. [celá zpráva]

Anketa

Troufli byste si přejít skleněný most visící stovky metrů nad zemí?
Ano
42,7 %
Ne
57,3 %
Celkem hlasovalo 3594 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám