Hlavní obsah

Proč si platit hotelový pokoj, když ho lze vozit v kufru

Novinky, Klára Fischleinová

Bydlet prakticky kdykoliv a kdekoliv bude moci majitel přenosného pokojíku. Prostě jen otevře kufr, rozloží místnůstku se závěsy, zatáhne je a „bydlí“. Alespoň provizorně.

Foto: Profimedia.cz

Provizorní ubytování na cesty, jehož hlavní předností je skladnost.

Článek

Vytvořit z na první pohled normálního kufru přenosné ubytování o ploše 4 metry čtvereční může být pro leckterého cestovatele praktické. Přesně takový kouzelný kufr má název Hotello. Obsahuje všechny nezbytné věci k přenocování i k práci. Záclona visící na kovové konstrukci a nahrazující stěny údajně zvládne pohltit část zvuků, které by člověka uvnitř mohly vyrušovat.

Foto: Profimedia.cz

Takhle vypadá pokojík naskládaný v kufru na kolečkách.

Podrobný návod ukazuje řadu variant, jak lze interiér provizorního ubytování za závěsem poskládat. Koncept je navržen tak, aby si interiér každý mohl sestavit tak, jak potřebuje.

Návrh vytvořili architekt Antonio Scarponi a vizuální umělec Roberto de Luca. Počítali s tím, že v dnešních městech je řada nevyužívaných prostor, které by v případě potřeby mohly posloužit jako dočasný prostor pro rozložení Hotella. Od 9. do 14. dubna bude projekt Hotello prezentován v Miláně ve výstavních prostorách  Fabbrica del Vapore.

Reklama

Výběr článků

Načítám