Hlavní obsah

Při cestě do ciziny lze pojistit i zvířata

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Psi, kočky a fretky je možné zdravotně pojistit při cestě do zahraničí. Pojištění nákladů na veterinární léčbu zvířete v zahraničí je možné uzavřít v rámci komerčního cestovního pojištění, které nabízejí pracoviště VZP.

Článek

Podle mluvčí VZP Jany Víškové toto pojištění nemá nic společného s veřejným zdravotním pojištěním.  "Je to společný produkt dceřiné společnosti Pojišťovna VZP. a České podnikatelské pojišťovny. Pojištění nákladů na veterinární léčbu zvířete v zahraničí lze uzavřít pouze jako součást cestovního pojištění osob, nikoli samostatně," uvedla mluvčí.

Pojištění se uzavírá na základě veterinárního osvědčení a platného pasu zvířete v zájmovém chovu. Pojistit lze pouze zvířata starší tří měsíců a musí být označena tetováním nebo čipem. Pojištění se vztahuje i na psa, který doprovází nevidomého občana nebo zvířata pro výstavy a soutěže.

Náklady na ošetření jsou proplaceny po návratu do ČR na základě dokladů o ošetření. "Limity plnění jsou od 10 do 30 tisíc korun. A spoluúčast je stanovena na 500 korun, minimální pojistné je 50 Kč na pojistnou smlouvu," vypočítává mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám