Hlavní obsah

Prahu čekají o víkendu tradiční masopustní reje a karnevaly

Právo, ads

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 14. února začínají na mnoha místech Prahy i v jejím okolí masopustní reje. Jeden takový bude k vidění kolem 13 hodin u Loretánského náměstí, kde Sdružení občanů a přátel Malé Strany a Hradčan spolu s radnicí Prahy 1, jejich strážníky a Sdružením výtvarníků Karlova mostu připomenou jeho začátek.

Článek

Průvod masek, který vyrazí od hostince U Černého vola, bude přístupný každému, kdo bude mít masku. Lidé se ovšem musí „chovat mravně“, jak s nadsázkou varují organizátoři.

Ani venkov se v sobotu nenechá zahanbit a připomene si kdysi populární lidovou zábavu. V Máslovicích, obci ležící nedaleko Vodochod a tamního letiště, v ten den vypukne úderem 11. hodiny pravá vesnická zabijačka, následovat bude vystoupení dechovky a klasický průvod masek po vsi. Organizátoři slibují i soutěž v pojídání jitrnic.

Reklama

Související témata:

Související články

Masopust a období karnevalů je tu

Aby nám pauza v kalendáři, která je mezi Vánocemi a Velikonocemi, nepřipadala dlouhá a nudná, můžeme se zabavit návštěvou karnevalu. Od toho je masopust.

Výběr článků

Načítám