Hlavní obsah

Praha je pátou nejoblíbenější vánoční destinací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha stále patří mezi nejoblíbenější destinace pro krátké pobyty, označované jako city breaks. Britské cestovní kanceláře řadí Prahu páté místo v žebříčku deseti nejoblíbenějších měst pro víkendové pobyty. V období Vánoc navíc lákají cizince vánoční trhy. Zvýšený zájem i potvrzují cestovní kanceláře.

Foto: Petr Horník, Právo

Vánoční trhy v Praze na Staroměstském náměstí

Článek

Jedna z největších britských cestovních kanceláří, Travel Counsellors, přidělila Praze ve svém žebříčku deseti nejoblíbenějším měst pro víkendový pobyt páté místo za Paříží, New Yorkem, Dubají a Římem. Podle ní se Praha dostává zpět do popředí zájmu mezi městskými destinacemi.

Také další prodejci zaznamenali v předvánočním období zvýšený zájem o Prahu. Nick Clout, produktový manažer společnosti MyVacations, britského specialisty na city breaks, uvedl, že v současné době se nejvíce prodávají hlavně balíčky do Prahy.

Clout to zdůvodňuje zejména současnou svízelnou ekonomickou situací, která nepřeje cestování do vzdálenějších míst. Podle něj se nyní mnoho cestovních kanceláří a agentur snaží především upevňovat prodeje do oblíbených blízkých destinací, což je pro Prahu a potažmo Českou republiku dobrá zpráva.

Hoteliéři nabízejí výhodné vánoční slevy

"Hoteliéři v Česku zareagovali na vzniklou situaci pohotově a nabízejí velmi výhodné ceny, které zřejmě podpoří růst počtu turistů před koncem roku," řekla Lenka Šindelářová z agentury CzechTourism. Důsledky globální ekonomické krize se tak podle ní neprojeví na úbytku turistů, ale spíše na tržbách podnikatelů, kteří již delší dobu pociťují menší ochotu turistů utrácet.

Podle analytické společnosti Mag Consulting utratí zahraniční turisté během letošních svátků necelých sedm miliard korun, což je zhruba o pětinu méně než za stejné období loni. Vánoce a Silvestr patří k turisticky nejsilnějším obdobím v roce. Podle Magu se celkem v ČR vystřídá zhruba 400 000 zahraničních hostů, což je podobné jako v uplynulých letech.

Reklama

Související témata:

Související články

OBRAZEM: V Praze se rozsvítil vánoční strom

Na pražském Staroměstském a Václavském náměstí se v sobotu ráno otevřely vánoční trhy. Na Staroměstském náměstí se pak v 18:00 rozsvítil 22 metrů vysoký...

Prahu zasáhla vánoční nákupní horečka

Globální finanční krize se, jak se zdá při pohledu na předvánoční nákupní šílenství, které v těchto dnech ovládlo Prahu, Čechům zatím vyhýbá. Nebo si její...

Výběr článků

Načítám