Hlavní obsah

Pobyt v nejluxusnějších hotelech může vyjít levně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leckterý prestižní hotelový řetězec to nerad rozhlašuje, ale slevy a akce je možné najít u většiny z nich. V době světové krize je totiž pod velkým tlakem i hotelnictví a boj o turisty je tak ještě ostřejší. A když je pro nás ještě k tomu příznivý měnový kurz dané země, není proč váhat.

Článek

Například v hotelu Ritz-Carlton v malajském hlavním městě Kuala Lumpur na vás čeká pokoj o 140 metrech čtverečních, koupelna s mramorovou vanou, hluboká vířivá koupel, plasmová televize a krásný panoramatický výhled na město. Když nastane čas snídaně, pokojová služba vám přinese omeletu dle vaši objednávky, křupavý toast a čerstvě vymačkaný pomerančový džus.

A jelikož se hotel nachází v opravdovém srdci města, jste po několika krocích v nejdůležitějších nákupních centrech a i většinu turistických lákadel máte doslova na dostřel. Ale co je na tomto hotelu nejlepší, je to, že vás pokoj nyní vyjde jen přibližně na čtyři tisíce korun za noc. Tip přinesl magazín VIPmag.

Na slevy ovšem nenarazíte jen v době, která je pro návštěvu vámi vybrané destinace nevhodná a kdy má volné kapacity. Velké množství kvalitních hotelů už začíná mluvit o celoročních slevách. Nakonec, kdo by chtěl do Karibiku v létě uprostřed období hurikánů či pobývat v Kuala Lumpur v červnu, kdy se tam teploty pravidelně dostávají i přes 35°C.

:. Hotel Ritz-Carlton v Malajsii

"Žádný luxusní hotel se tím nebude vychloubat, ale pravda je, že když si dáte trochu práce s hledáním, zjistíte, že opravdu kvalitní hotely bez nadsazených cen opravdu existují," řekl šéf turismu z Deloitte & Touche Adam Weissenberg.

Zvažte návštěvu Uruguaje

Příznivost cen pro našince určuje zejména síla měny dané země. Za stejně kvalitní hotely tak dáte v různých státech diametrálně odlišné sumy. Vyjma slabého malajského ringitu například rapidně snižuje ceny hotelů i nepříliš silné uruguayské peso.

:. Pobyt v uruguayském Four Seasonu je velmi luxusní. Foto: Four Seasons

Důkazem toho je hotel Four Seasons ve městě Carmelo doslova na břehu řeky Rio Plata. Opět za zhruba čtyři tisíce korun za noc zde na hosta čeká bungalov o výměře přibližně 330 metrů čtverečních, ručně vyřezávané postele, terasa či soukromá zahrada s venkovními sprchami a vyhřívanou podlahou, do které jsou zasazeny vířivé koupele.

Hosté se mohou zabavit na osmnáctijamkovém golfovém hřišti, které se nachází přímo na pozemku hotelu, dopřát si masáž prováděnou dvěma páry rukou najednou či projít si místní vinné sklípky ve vyhlášené oblasti Cerros de San Juan.

Ráj hráčů může být i rájem levného ubytování

Las Vegas je ve světě velkým pojmem, někdo ho nazývá světovým centrem gamblerství, jiní centrem šoubyznysu. Jedno je ale jisté, seženete zde ubytování v mnoha luxusních hotelech přímo na Stripu (tedy v novodobém centru Las Vegas) za velmi dostupné ceny.

:. Noční Las Vegas má své nezaměnitelné kouzlo.

Ptáte se, proč by mělo být ubytování v Las Vegas výrazně levnější než třeba v New Yorku či blízkém Los Angeles?

Je to jednoduché, většina lidí totiž jezdí do Vegas hrát. Je jedno, zda jezdí hrát automaty, ruletu, poker, blackjack, bingo či jiné kasinové hry. Důležité je, že hrají. A přesně na to hotely spoléhají. Věří, že nízká cena pokoje se jim vrátí tím, že u nich v kasinu bude host hrát a prohrávat. Přeci jen, málokdo by šel přes půl města, když jsou si všechna kasina velmi podobná.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám