Hlavní obsah

Poblíž Moskvy má vyrůst zábavní park inspirovaný Disneylandem

Právo, doh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V okolí Moskvy rostou hned dva zábavní parky inspirované známým Disneylandem. První z nich, nazvaný Magický svět Ruska, dostal aktuálně zelenou i od šéfa Kremlu Vladimira Putina. Ten projekt s rozpočtem čtyř miliard dolarů (zhruba 95 miliard Kč) „s velkým potěšením“ posvětil na schůzce s gubernátorem kalužské oblasti Anatolijem Artamonovem, informovala agentura TASS.

Foto: Profimedia.cz

Nedaleko Moskvy se otevře zábavní park podobný Disneylandu. Klasické postavy v něm však nečekejte. Ilustrační foto

Článek

Komplex, jehož součástí bude i největší aquapark na světě, se má rozkládat na ploše 220 hektarů jihozápadně od Moskvy. Projekt podle Artamonova kompletně zaplatí soukromí investoři, v jejichž čele stojí dvě americké společnosti. Ačkoliv svou inspiraci park nezapře, disneyovské postavičky budou návštěvníci hledat marně.

„Za použití ruského folklóru, legend a historie pracujeme aktivně na tom, aby tento zábavní park odrážel kulturu a tradice Ruska,“ řekl Gary Goddard z Goddard Group, jednoho z hlavních investorů. Otevření nové atrakce je ale zřejmě ještě daleko, stavební práce totiž ještě nezačaly.

Čeburaška místo Mickeyho

Druhý projekt, nazvaný Dream Island, sice oficiální posvěcení od ruského prezidenta nemá, ale zato se už staví. Areál o rozloze sto hektarů roste v parku Nagatinskaja na jihu metropole. Do něj se podle stanice RT investovalo 800 miliónů dolarů. Otevřít se má na začátku roku 2018 a ročně má přitáhnout až šest miliónů návštěvníků.

Ti se místo kačera Donalda nebo myšáka Mickeyho můžou těšit na komiksové postavičky převážně ruského původu, jako je třeba Čeburaška či jeho kamarád krokodýl Geňa, oznámila ruská společnost Regions Group, která za projektem stojí.

Také na tomto podniku se ale podílejí Američané, konkrétně filmová společnost DreamWorks. Celý areál bude zastřešený — podnebí v Moskvě by totiž neumožnilo provoz venkovního parku déle než čtyři měsíce v roce, poznamenal server Russia Beyond The Headlines s tím, že plány na „ruský Disneyland“ měl už předchozí moskevský starosta Jurij Lužkov, jenž však nesehnal investory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám