Hlavní obsah

Parník na Vltavě bude lákat turisty do Jeseníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parník proměněný v informační centrum bude od jara lákat Pražany i návštěvníky hlavního města k výletům do Jeseníků a na Bruntálsko. Loď bude kotvit v říčním přístavišti na Kampě.

Článek

"Zájemcům nabídne všechny informace o možnostech ubytování, stravování i o přírodních a volnočasových atraktivitách regionu," řekl předseda místní akční skupiny Hrubý Jeseník a místostarosta Bruntálu Stanislav Navrátil.

Provoz informačního centra na parníku by měl ročně stát přibližně 200 000 korun.

Infocentrum na lodi bude první aktivitou, která nastartuje přípravy oslav 800 let od založení Bruntálu. Ty se uskuteční v roce 2013, některé projekty ale budou dlouhodobé a začnou již v příštích letech. K výročí chce město vydat výpravnou knihu, pamětní mince i medaile a uspořádat několik akcí s mezinárodní účastí.

Obce i podnikatelé na Bruntálsku vidí v cestovním ruchu příležitost pro svůj další rozvoj a snížení nezaměstnanosti, která je v podhorských obcích výrazně vyšší než v dalších regionech Moravskoslezského kraje. V příštích letech se proto v regionu chystá několik výrazných turistických investic, například výstavba lanovky mezi Václavovem a Dolní Moravicí, vybudování cyklostezky kolem přehrady Slezská Harta nebo zřízení velkého sportovního areálu v Bruntále.

Reklama

Výběr článků

Načítám