Hlavní obsah

Pár vykázali z letadla kvůli využívání osobní wifi s nevhodným názvem

Novinky, mšv

Problémům může čelit pár pasažérů, který si nemístně zavtipkoval v letadle. Svůj osobní wifi hotspot totiž dvojice pojmenovala Remote detonator neboli dálkový detonátor, což u posádky, která na síť narazila, nevyvolalo zrovna velké nadšení, napsal server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo v letadle společnosti GoJet mířícího z Detroitu do Montrealu. Posádka požádala cestující, aby všechny wifi hotspoty vypnula společně s telefony. Poté pasažéry varovala, že pokud tak neučiní, dorazí na místo policie. „Nejprve jsem myslel, že vzadu v letadle sedí někdo nebezpečný,“ uvedl pro list Detroit Free Press cestující Aron Greenberg.

Jelikož žádost posádky vyslyšena nebyla, na palubu dorazila policie a vyvedla z letadla muže a ženu, kteří podle všeho nevhodně pojmenovanou wifi pouštěli. Oba byli později propuštěni, nadále jsou však vyšetřováni.

Muž předstíral zranění, aby dostal lepší místo v letadle

Cestování

Letadlo se kvůli incidentu opozdilo o pět hodin, posádka cestujícím vysvětlila, že problémem byla wifi pojmenovaná Remote detonator. „Bylo to stresující, ale myslím, že personál odvedl dobrou práci a situaci vyřešil,“ doplnil Greenberg.

K obdobné situaci došlo v roce 2016 v Austrálii. Na vnitrostátním letu požadovala asi čtyřicítka cestujících, aby je posádka pustila ven z letadla, protože objevili v blízkosti wifi nazvanou Mobile Detonation Device, tedy mobilní odpalovací zařízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám