Hlavní obsah

Pandemie zlepší život desítkám thajských slonů. Už nebudou vozit turisty

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pandemie koronaviru přinese zlepšení kvality života slonům žijícím v thajském Čiang Mai. Majitelka tamního parku Maesa Elephant Camp uvedla, že tuto dobu využije na změnu konceptu atrakce, a až se znovu otevře, bude moci 78 slonů chodit parkem zcela volně, píše CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Doposud sloni návštěvníkům předváděli různé triky nebo je vozili na svých hřbetech. V budoucnu se ale park zaměří spíše na vzdělávání turistů, vysvětlila majitelka Anchalee Kalampichitová. Na rozhodnutí měl vliv i tlak kritiků, podle nichž je podobné zacházení se zvířaty kruté. Kalampichitová doplnila, že se ke změně konceptu rozhodla už loni, aby slonům umožnila prožít šťastnější život.

Pandemie koronaviru nakonec vše urychlila. Znatelný pokles návštěvníků totiž vedl k prozatímnímu uzavření parku. „Nevěděla jsem, co jiného turistům nabízet, kromě představení a jízd. Mluvila jsem však s jednou dámou z Elephant Nature Parku na severu Thajska, která je známá zachraňováním slonů. A ta je nechává chodit zcela volně,“ popsala Kalampichitová svou inspiraci.

„Minulé pondělí jsem se rozhodla park uzavřít. Zbavíme se všeho, co jsme tu měli pro turisty, a odteď přerušíme veškeré show a jízdy na slonech,“ dodala majitelka s tím, že pro některá zvířata to bude vůbec poprvé, co na sobě nebudou muset mít postroje na sedadla. „Tohle už dělat nechceme,“ uzavřela.

Nejznámější kambodžská památka zakáže jízdy na slonech

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám