Hlavní obsah

Pálavské slavnosti vína lákají labužníky i na kulturní akce

Novinky, Marcela Janouchová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mikulov

Slavnost vína - Pálavské vinobraní má v Mikulově na jižní Moravě kořeny již od roku 1947. Letos se tato významná akce s tématikou vinařství uskuteční ve dnech 11.–13. září. Pro návštěvníky bude připraven bohatý program.

Článek

Oslavy vína budou slavnostně zahájeny v pátek 11. září na náměstí fanfárami mikulovských trubačů z věže kostela sv. Václava. Ukončení Pálavského vinobraní je naplánováno na 19. hodinu v neděli 13. září, kdy bude ukončena Mezinárodní přehlídka dechových hudeb Zlatý hrozen.

Na té se představí kapely dechové hudby – Boršičanka, Bučkovanka, Lácaranka a Bojané. Návštěvníci si budou moci poslechnout i známější kapely jako Chinaski, Olympic nebo Čechomor.

Diváci se budou moci pobavit také v kině nebo při divadelním představení. Otevřená bude také zámecká zahrada nebo jeskyně na Turoldu.

Předprodej permanentek probíhá v Turistickém informačním centru v Mikulově. Během srpna zájemci za permanentku zaplatí dvě stě korun, v září bude stát 250 korun. Společná vstupenka do Mikulova i Znojma bude k dostání za 300 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám