Hlavní obsah

Omezení soukromí na palubě? Cathay Pacific monitorují cestující během letu

Novinky, akr

Cathay Pacific znovu otevírají debatu o dohledu nad pasažéry na palubě. Aerolinky oznámily, že během svých letů v rámci bezpečnosti zabudovanými kamerami nahrávají cestující. Letecká společnost stejným způsobem své zákazníky kontroluje i ve svých letištních saloncích, informoval server CNBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Hongkongské aerolinky, které podle amerického týdeníku Time patří mezi nejlepší na světě, tvrdí, že všechny informace získané tímto způsobem slouží pouze ke zlepšení péče o zákazníky, ke zdokonalení nabízených služeb a k vylepšení bezpečnosti zákazníků.

„Se všemi záznamy je zacházeno s nejvyšší opatrností,“ nechal se slyšet mluvčí Cathay Pacific. Dodal také, že monitory určené k zábavě na jednotlivých sedačkách v sobě nemají a nikdy neměly žádné kamery, monitory ani senzory.

Z nově zavedených zásad užívání osobních údajů ale vyplývá, že aerolinky negarantují bezpečnost datového přenosu přes internet, webovou stránku, mobilní aplikaci nebo e-mail.

V minulosti už navíc letecká společnost měla se soukromými daty problém. V říjnu roku 2018 ohlásila únik dat, který se dohromady týkal přibližně 9 milionů pasažérů.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám