Hlavní obsah

Ocelový most v Marylandu je noční můrou řidičů

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elegantní ocelová konstrukce mostu v americkém Marylandu je svojí délkou působivá na pohled, pro řidiče je ovšem bez nadsázky hororem. Někteří si dokonce najímají profesionální řidiče, aby je přes most převezli a šetřili tak jejich nervy. Cestovní rozpočet tím ale značně utrpí.

BEZ KOMENTÁŘE: Po skoro sedm kilometrů dlouhém mostě v Marylandu se lidé bojí jezdit, najímají si proto řidiče

 
Článek

Když obyvatelé Marylandu v USA slyší název William Preston Lane Jr. Memorial Bridge, řada z nich si vybaví nepříjemný pocit, strach nebo úzkost. Přes most, známý také jako Bay Bridge, se totiž spousta zdejších řidičů bojí jezdit.

Obří ocelová konstrukce dlouhá téměř sedm kilometrů spojuje klidnější oblast východního pobřeží Marylandu s rušnějším západním. Kromě turistů, kteří vyrážejí na dovolenou na východní pobřeží, přes most cestují lidé za prací do velkých měst, například do Baltimoru nebo Washingtonu, D.C.

Foto: Profimedia.cz

Most řidiče v jednom úseku děsí kromě jiného také stoupáním.

Jízda přes most trvá, pokud není zácpa, asi 10 až 15 minut. Málokterý řidič se ubrání tomu, aby se během jízdy nepodíval přes nízké zábradlí dolů. Stačí tedy málo a dostaví se závrať.

Někteří řidiči cítí pro změnu úzkost při průjezdech „tunelem“, jehož stěny jsou sice duté, pevná konstrukce pocit volnosti ale přece jen nenavozuje. Pokud je mlha, což se nestává zrovna výjimečně, člověk za volantem vidí sotva na vlastní kapotu nebo na vozidlo před ním. V takový moment se mnoho řidičů obává, že z mostu sjede.

Celé se to zdálo být jako bezvýchodná situace. Ti, kteří potřebovali přes most cestovat, zkrátka museli překonat stres. To se nakonec rozhodl změnit podnikatel Alex Robinson. Založil firmu Kent Island Express, do níž najímá zkušené a optimistické řidiče.

BEZ KOMENTÁŘE: Za hezkého počasí nepůsobí jízda po mostě nijak zvlášť nebezpečně

Od profesionálů se očekává nejen bezpečný převoz přes Bay Bridge, ale také efektivní uklidnění leckdy až hystericky vystrašených zákazníků. Firma má už téměř 6000 klientů, kteří jsou ochotni za jedno převezení zaplatit 25 dolarů, v přepočtu okolo 480 korun. Pravidelné cestování po této trase se tedy může pořádně prodražit.

Anketa

Myslíte si, že byste se jízdy přes Bay Bridge také obávali?
Ano
17,7 %
Ne
82,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4675 čtenářů.

Něco navíc

Most byl poprvé otevřen v roce 1952.

O jeho výstavbu se zasloužil mimo jiné bývalý guvernér William Preston Lane Jr., po němž je most pojmenován.

V nejvyšším bodě má okolo 57 metrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám