Hlavní obsah

OBRAZEM: Nejkrásnější města Švýcarska - země helvétského kříže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Země, kde se běžně domluvíte anglicky či německy, kam není problém vycestovat a kde vám světově proslulá železniční síť umožní snadno navštívit všechna malebná místa, přesně to je Švýcarsko. A měst, které stojí za návštěvu, je v zemi helvétského kříže více než dost.

Foto: Profimedia.cz

Švýcarsko je jednou z nejmalebnějších zemí Evropy.

Článek

Právě nyní můžete po celém Švýcarsku najít některé cestovní výhody, včetně dlouhého seznamu akcí, které můžete podniknout zdarma. Informoval o tom magazín VIPmag.

Curych

Curych je jedno z nejhezčích a nejelegantnějších měst, a je také největší v zemi. Toto finanční centrum je středem obchodních aktivit, ale i kultury. Baštou módních návrhářů jsou výkladní skříně na hlavní ulici Bahnhofstrasse.

:. Curychfoto: Profimedia

Chcete-li se setkat s minulostí, vydejte se na procházku Starým městem a projděte jej křížem krážem půvabnými dlážděnými uličkami, lemovanými butiky a restauracemi. Známá katedrála a Kostel sv. Petra vás ohromí největším hodinovým ciferníkem v Evropě.

Nenechte si ujít: plavbu lodí po řece Limmat nebo Curyšském jezeře.

Lucern

Lucern je jedním z nejmalebnějších měst ve Švýcarsku, oblíbené pro svůj proslulý šarm a pohostinnost. Dřevěný most pro pěší Kappelbruecke ze 14. století je bezesporu nejčastěji fotografované místo v zemi.

Stojí za to vydat se na procházku nahoru na hradby do jedné ze strážních věží, které byly postaveny na obranu města proti útočníkům. Pohled z vršku věže bere dech. Během procházky po Starém městě zajděte do Jezuitského kostela, první barokní budovy ve Švýcarsku.

:. Lucernfoto: Profimedia

Před odchodem se zastavte u Lvího památníku, jedné z nejznámějších a nejdojemnějších soch na světě. Vznikla jako hold vojákům švýcarských gard, zabitým revolucionáři při obraně francouzského Ludvíka XVI. v srpnu 1792 v Paříži.

Nenechte si ujít: nové ultramoderní kulturní a společenské centrum Lucernu s muzei a divadly.

Weggis

Pokud hledáte něco typicky švýcarského, Weggis je to pravé místo. Pouhých 45 minut plavby člunem z Lucernu a jste v kouzelné vesničce, která je zhmotněním Švýcarska.

:. Weggisfoto: Profimedia

Ve Weggis se můžete jen tak pokojně procházet podél Lucernského jezera a prohlížet si domky s okny přetékajícími květinami, bez obav, že byste narazili na ulici na auto. Pro své mírné až tropické klima je Weggis oblíbené místo především v letních měsících, ale je stejně ideálním cílem v chladném období.

Nenechte si ujít: připijte si na zdraví dobrým švýcarským vínem v baru Sunset Caviar v Park Hotel Weggis.

Interlaken

Překlad názvu zní „mezi jezery“ a skutečně, Interlaken leží mezi Thunským a Brienzským jezerem. Je to známý ráj adrenalinových aktivit, jichž nabízí desítky – paragliding, říční rafting, plachtění, jízda na kanoích po divoké řece a mnoho dalších.

:. Interlakenfoto: Profimedia

Jedním z nejoblíbenějších výletů je výstup na Schilthorn, jehož úctyhodná výška činí více než 3 000 metrů a jenž se stal dějištěm bondovky „Ve službách jejího veličenstva“. Na vrchol se dostanete po půlhodinové jízdě lanovkou a výhled odtud je fenomenální. Po cestě vzhůru minete pohádkovou vesničku Murren.

Nenechte si ujít: pěší turistiku a lyžování, připraveno je velké množství tras pro krátké i celodenní výlety.

Lausanne

Toto krásné a rušné švýcarské město je známé svým rušným nočním životem, vábícím bohaté výletníky, aristokraty a umělce. Pokud ale dáváte přednost klidu, stačí vydat se deset minut vzhůru do vinařského kraje Lavaux, který se rozkládá od Lausanne po Montreaux.

:. Lausannefoto: Profimedia

Pěší trasy vedou podél teras vinoucích se kopci; cestou můžete navštívit různé vinice a objevovat starobylé vesničky. Jednou z nejproslulejších vinic je Domaine du Daley.

Nenechte si ujít: procházku kolem Ženevského jezera a návštěvu Olympijského muzea.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám