Hlavní obsah

Obchodní dům Selfridges v Londýně zahájil vánoční prodej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud si někdo myslí, že do Vánoc je ještě spousta času a zima daleko, měl by se zajet podívat do londýnského obchodního domu Selfrdiges, známého z filmu Láska nebeská. Zde totiž hrají koledy a září vánoční výzdoba už od 1. srpna.

Článek

Provozovatelům obchodního domu nepřipadá zvláštní, že mezi stromky, soby, různobarevnými koulemi a světelnými řetězy pobíhají lidé v tričku a kraťasech.

Zákazníci jsou překvapení, ale veselí

„Když jsme mluvili se zákazníky, všichni se zdáli docela překvapení, ale také docela šťastní. Má to na lidi velmi pozitivní vliv. Vánoce jsou jednou z věcí, které lidi činí šťastnými a veselými,“ tvrdí šéfka oddělení Geraldine Jamesová.

Největším hitem loňských Vánoc pak prý byly baňky, koule a další dekorace v národních barvách a symbolech. Ozdoby ve tvaru britské vlajky, královské koruny, věže Big Ben, londýnského dvoupatrového autobusu či symbolu londýnského metra jsou tak zastoupeny nejvíce. A co může těšit nás Čechy je, že vyrobeny byly právě v našich vyhlášených sklárnách.

V Selfridges zatím ale prý kvůli Vánocům nešílí, největším svátkům roku tak vyhradili obchodníci jediné oddělení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám