Hlavní obsah

O Velikonocích s parní lokomotivou z Prahy až na Křivoklát

Právo, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během velikonočního prodlouženého víkendu připravily České dráhy (ČD) pro turisty a milovníky zašlé slávy páry cestu historickým vlakem z Prahy na Křivoklát. Potáhne ho legendární rychlíková lokomotiva Albatros.

Foto: Petr Blahuš , Právo

Parní lokomotiva Albatros vozí cestující na Křivoklát o Velikonocích pravidelně.

Článek

„Jízdy spoje expres Křivoklát odstartují v sobotu 11. dubna, v neděli a také o Velikonočním pondělí 13. dubna vždy v 9.15 hodin ze stanice Praha-Braník. Vlak dorazí na Křivoklát přes Vršovice, Smíchovské nádraží a Beroun v 11.26 hodin.

Nazpátek se vydá v 15.38 hodin, příjezd na Braník je plánovaný na 17.36 hodin,“ řekl Právu dlouholetý organizátor těchto historických jízd Petr Pavlík, jinak výpravčí na vršovickém nádraží.

Knížecí Velikonoce na Křivoklátě

Kromě požitku z jízdy krásnou krajinou kaňonem Berounky se cestující mohou také těšit na řemeslnický jarmark na hradě. Letošní akce na Křivoklátě, kterou spolu s ČD pořádá správa hradu, se koná pod názvem Knížecí Velikonoce na Křivoklátě.

Foto: Miroslav Šára, Právo

:. KřivoklátFOTO: Miroslav Šára, Právo

„Spolu s knížecí rodinou se přenesete o 150 let zpět do doby našich prapředků,“ popsal atmosféru akce Pavlík. Velikonoční brána hradu se otvírá od 10 hodin a zavře se o páté hodině odpolední. Pro cestující je připraveno občerstvení jak v bufetovém vagónu, tak v hradním šenku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám