Hlavní obsah

Noční Moskva je rájem ropných baronů a modelek

Novinky, Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Po světě se jezdí za mnoha věcmi. Za odpočinkem, za prací, za poznáním a nebo také za zábavou. Večerní zábava ruských boháčů se nedá nazvat jinak, než sladce dekadentní. Opravdu elitních klubů je v Moskvě jen několik, patří mezi ně Opera, Rai či dříve Djagilev. Poslední jmenovaný klub, ve kterém nebylo težké utratit milión korun za večer, bohužel před nedávnem zcela vyhořel. Legendou ale zůstane asi navždy.

Článek

Ve městě, ve kterém žije více miliardářů než v Londýně či New Yorku, není nic považováno za příliš opulentní či extravagantní. V elitních moskevských podnicích najdete pouze úžasně bohaté či neskutečně pohledné osoby.

Důvod je jednoduchý - nikdo jiný totiž nebývá vpuštěn. Na to, jaký typ dívek chodí do těchto klubů, se můžete podívat na fotografiích na serveru VIPmag.

Je to jednoduše zlatá smetánka, která se v těchto klubech schází. Většina z nich koneckonců sama tvrdí, že vlastně ani nemají přátele mezi lidmi, kteří by nebyli miliardáři.

Vstup není samozřejmostí

Ve světových klubech můžete najít leccos - velké láhve šampaňského za 50 tisíc korun podávané s ohňostrojem, otevírací střechy, které vás nechají pohlédnout na nebe či taneční pódia, která se celá naplní pěnou. Moskva je ale úplně o něčem jiném.

První věcí je, že se do elitního klubu vůbec ani nedostanete, pokud nejste opravdu hodně bohatý, nemáte správné konexe či nejste neskutečně krásný (snad poslední možností je to, že píšete článek o moskevském nočním životě).

Pokud se vám do jednoho z těchto klubů podaří dostat, tak sami zjistíte, že to stálo za to ponížení, kdy jste museli projít tzv. "face control" (kontrolou obličeje), kdy vyhazovač posuzuje, zda můžete do klubu vstoupit. Přežijete snad i to, že za pivo dáte přinejmenším 300 korun.

Djagilev byl špičkou

Nejznámějším klubem milionářů byl čtyřpatrový podnik Djagilev, který počátkem tohoto února za podivných okolností vyhořel až k základům. Djagilev byl navržený jako divadlo, obsahoval dokonce i zlaté boxy pro VIP osoby, sametové sedačky a vysoké stromy ohromovaly snad každého nového návštěvníka. Číšníci ve smokinzích nosili průběžně oligarchům a jejich přítelkyním, většinou supermodelkám, podnosy s exotických ovocem či právě připraveným sushi.

Okolo druhé až třetí hodiny ranní začínal v klubu většinou ten největší ruch. Na denním pořádku byly avantgardní módní přehlídky či moderní taneční vystoupení založené na opeře spojené s techno prvky.

Zlaté a stříbrné konfety padající na publikum byly samozřejmostí. Podnik byl tak luxusní, že se v něm v jako jediném vůbec nepodávalo pivo, jako nápoj chudých. Obyčejný stůl na večer stál přes 15 tisíc korun, za VIP místa na noc se platily statisíce.

Soho Rooms: bazén na terase

Poté, co Djagilev vyhořel, se začaly do popředí nočního života tlačit další kluby. Mezi těmi nejúspěšnějšími se nachází podniky Soho Rooms (do kterého je se dostat nyní prý zcela nejtěžší), Rai (Ráj) a Opera.

Podnik Soho Rooms láká zejména velkým bazénem umístěným na své terase. Jakmile roztaje sníh, tak se návštěvníci klubu rádi ponoří do bazénu a se sklenkou šampaňského Cristal pozorují noční Moskvu.

Pokud nejsou krásné ženy milující peníze, předražené šampaňské a hédonismus obecně vaším šálkem kávy, pak pravděpodobně nebude moskevský noční život milionářů pro vás. Pokud si chcete ovšem jednu noc užít jako ještě nikdy, Moskva je tou nejlepší volbou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám