Hlavní obsah

Není vlak jako vlak. Jedinečné ubytování v nejstarším africkém parku bere dech

Novinky, nčs

Při současných možnostech, které jsou do značné míry omezeny pandemií koronaviru, lze o cestování do zahraničí spíš jenom snít, než jej skutečně realizovat. Pokud však zavřete oči a přenesete se v duchu do jihoafrického Krugerova národního parku, může na vás kromě rozmanité safari čekat také nový typ luxusního ubytování.

Foto: Profimedia.cz

Panorama řeky Sabie

Článek

Krugerův národní park je sám o sobě vyhlášenou cestovatelskou baštou. Nejstarší africký park byl vyhlášen už v roce 1902 a jedná se o nejnavštěvovanější místo Jižní Afriky. Kromě 24 různých tábořišť se v dohledné době spustí i zcela nový typ ubytování, který ve světě nemá konkurenci.

Na železničním mostě Selati vedoucím přes řeku Sabie budou mít desítky lidí možnost ubytování ve vlaku, který je přestavěn na luxusní hotel a trvale odstavený právě na mostě, z něhož se nabízí jedinečný výhled do národního parku.

Otevření přesunuto na září

Práce na hotelu, jenž byl pojmenován Kruger Shalati, bude mít kapacitu pro 48 hostů v polovičním počtu apartmá, začaly už koncem loňského roku a spuštění provozu bylo plánováno na červen letošního roku. Vzhledem k pandemii nového koronaviru však bylo otevření posunuto na září.

Pokud se do Jižní Afriky vydáte, budou na vás čekat luxusní pokoje vybavené v africkém stylu, z každé místnosti navíc bude vidět panorama řeky Sabie. Pokud by vám ani takový pohled nestačil, nabízí se rozjímání na vyhlídkové plošině, případně relax v bazénu, který je součástí ubytovacího komplexu a využít jej mohou návštěvníci třeba po večeři, která se ponese v duchu fine diningu.

Lvi v Krugerově parku si užívají nepřítomnost turistů

Cestování

I přes jedinečné ubytování by ovšem byla škoda strávit celé dny ve vlaku. V Krugerově národním parku se vydáte objevovat krásu a divokost mnoha živočišných druhů včetně slonů, lvů, antilop, zeber, hrochů či stovek druhů ptáků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám