Hlavní obsah

Německo láká české turisty nejvíc na památky, nákupy a kulturu

Novinky, Lucie Poštolková

Podle průzkumu Německé turistické centrály je pro Čechy Německo zemí, kde se dá dobře nakupovat, mají zajímavé historické památky a rozmanitou přírodu. Po loňském poklesu chce Německo přilákat více turistů také na řadu výročních oslav a kulturních akcí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Německo, stejně jako ostatní evropské země pocítilo úbytek zahraničních hostů, počet jejich noclehů klesl o tři procenta na 54,8 miliónů.

Článek

Mezi největší výhody, které Češi oceňují v Německu patří: snadná dostupnost, rozmanitá krajina, historické památky, dobré nákupy, atraktivní města na poznávací zájezdy, široké spektrum kulturních dovolených či rozmanitá gastronomie země.

Německo, stejně jako ostatní evropské země pocítilo úbytek zahraničních hostů, počet jejich noclehů klesl o tři procenta na 54,8 miliónu. Také ubylo přenocování Čechů, téměř o devět procent.

Česká republika je v návštěvnosti na 17. místě

V žebříčku zahraničních turistů v Německu jsme na 17. místě. Na tiskové konferenci to oznámila Veronika Slováková z českého zastoupení německé turistické centrály.

Německá centrála chce znovu přilákat zahraniční turisty pomocí internetové kampaně. Největší akcí by měl být pivní festival Oktoberfest, který letos oslaví 200 let.

Umění a kulturu si turisté užijí hlavně v Porúří, které bylo zvoleno evropským centrem kultury roku 2010. Připravují zde oslavy 300 let míšenského porcelánu a 175 let od založení německých drah.

Navíc je připravena putovní výstava o památkách UNESCO a pro milovníky cyklistky vyšel ve spolupráci s německou centrálou průvodce po evropských cyklostezkách.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám