Hlavní obsah

Několik aerolinek kvůli koronaviru končí s prodejem alkoholu

Novinky, mšv

Rozloučení s alkoholem čeká cestující několika aerolinek. Kvůli koronaviru s jeho prodejem dočasně končí společnosti easyJet nebo Virgin Atlantic, na palubách letadel British Airways se bude podávat jen v případě dálkových linek. Cílem je snížit kontakt mezi posádkou a pasažéry, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Cestující nízkonákladové společnosti easyJet se budou muset během letu spokojit s jednou sklenicí vody, zcela se omezí nabídka občerstvení. Českých cestujících se minimálně v první fázi tento krok však nedotkne. Přestože obvykle společnost easyJet létá z Prahy například do Londýna nebo Nizozemska, začátkem července se zatím obnovení žádné z linek nechystá.

Dovolená letecky? Pražské letiště obnovuje linky do 55 destinací

Cestování

S prodejem alkoholu dočasně končí i další britské aerolinky Virgin Atlantic nebo British Airways. Druhé zmíněné budou v podávání alkoholu pokračovat, ale pouze na dálkových letech. Na krátkých se nabídka občerstvení omezí na vodu a pochutiny, jako jsou preclíky nebo křupky.

Nizozemský vlajkový dopravce KLM rovněž hlásí omezení v oblasti palubních služeb. Přestanou se vydávat horké i alkoholické nápoje, nadále budou k dispozici limonády nebo voda. Teplá jídla se budou servírovat jen na dálkových letech.

Omezení napříč kontinenty

Omezení palubního servisu se ale netýká jen evropských společností. Například americké Delta Air Lines také nebudou podávat alkohol, ačkoli jen na domácích letech. V závislosti na vzdálenosti cesty se k obdobnému kroku uchýlí také American Airlines.

Cestující, kteří se v následujících týdnech vydají do zahraničí letecky, se musejí připravit na několik dalších omezení. Bezpodmínečně nutné budou roušky, aerolinky Ryanair, jež budou opětovně operovat i z Prahy, uvedly, že zakážou fronty na toalety. Na ně se dostanou cestující jen se svolením posádky, aby se lidé u záchodů neshromažďovali.

Na toaletu jen se souhlasem posádky, plánuje Ryanair

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám