Hlavní obsah

Největší zlozvyky cestujících v letadle? Týkají se nohou

Novinky, mšv

Sedět v letadle vedle člověka, který vás něčím ruší nebo obtěžuje, není zrovna příjemné. Ty vůbec nejhorší zlozvyky, kterými vás mohou vaši spolucestující počastovat, souvisí s nohama. Vyplynulo to z průzkumu portálu Broadway Travel, jenž ukázal, že zdaleka nejvíc lidem vadí, když si někdo natáhne nohy na opěradlo před sebou. Píše o tom server Mirror.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

S nohama jsou spojeny nejhorší zlozvyky, s nimiž se mohou lidé v letadlech setkat. Alespoň podle více než dvou tisíců respondentů. Kromě pokládání nohou na opěradlo sedadla před sebou je to zouvání se a sundávání ponožek.

Mnohé také dokáže znechutit, když se některý pasažér vydá bosky na toaletu. Podlaha letadla možná díky koberečku působí domácky, ale je plná nečistot. Přece jen se po ní chodí v botách nebo na ni sem tam něco spadne. V pořádku podle dotazovaných není ani to, pokud se někdo vypraví na toaletu v ponožkách.

Cestujícím není příjemné, když si někdo vedle nich aplikuje make-up, dělá si manikúru nebo si dá pleťovou masku. „S omezeným místem v letadlech jsme cizím lidem blíž, než bychom byli ve většině běžných situací. Přestože nás nevhodně chovající se lidé rozčilují, stali se zkrátka součástí celého zážitku,“ míní Jill Mitchellová z Broadway Travel.

Vadí kopání do sedaček i nevšímaví rodiče

Podobné průzkumy se provádějí poměrně často. A existují vrtochy, které cestující rozčilují obdobně jako bosé nohy. Bookovací portál Expedia provedl podobnou analýzu před více než dvěma lety a vyplynulo z ní, že pasažéry nejvíce štve, když jim někdo, ať už vědomě, či nevědomě, kope do sedaček. Laxní rodiče, kteří nedokážou zkrotit své ratolesti, jsou hned dalším problémem.

Stejně jako v MHD pak lidem vadí zapáchající spolucestující, moc upovídaní jedinci nebo ti, kteří neznají míru a pijí moc alkoholu.

Kopání do sedaček nebo laxní rodiče. Co nejvíce vadí cestujícím v letadlech

Cestování

Anketa

Co pokládáte za nejhorší zlozvyk v letadle?
Zouvání bot a sundávání ponožek
4 %
Aplikaci make-upu nebo pleťových masek
0,9 %
Stříhání nehtů či manikúru obecně
1,5 %
Kopání do sedaček
61,4 %
Nevšímavé rodiče
11,4 %
Hlasité cestující
2,2 %
Opilé cestující
1,6 %
Zapáchající cestující
16 %
Něco jiného
1 %
Celkem hlasovalo 16246 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám