Hlavní obsah

Největší ledový hotel na světě musí mít protipožární ochranu

Novinky, fis

V Jukkasjärvi na severu Švédska budují stavitelé od začátku 90. let minulého století každý rok znovu a znovu ledový hotel. Byl prvním a nadále zůstává i největším svého druhu na světě. Těší se velkému zájmu cestovatelů ze všech koutů planety. Letos bude pro hosty jednou z novinek protipožární alarm, jehož instalaci majitelé hotelu dostali příkazem od švédského stavebního úřadu.

Foto: Profimedia.cz

Všechno z ledu, dokonce i křesla. Pohled do interiéru švédského Ice hotelu

Článek

Přestože byste riziko požáru v hotelu, jehož stěny i nábytek tvoří jen led, nejspíš nečekali, švédský stavební úřad je o krok dále. Majitelům Ice hotelu, provozovaného vždy od prosince do dubna ve vesnici Jukkasjärvi na severu země, nařídil letos nově instalaci protipožárního alarmu.

BEZ KOMENTÁŘE: Ledový hotel ve Švédsku je pokaždé originálem

Navzdory tomu, že vzniklá situace majitele překvapila, na nařízení přistoupili. „Uvnitř skutečně jsou věci, které mohou vzplanout. Například polštáře, spacáky nebo sobí kůže. Bezpečí hostů je pro nás prvořadé, proto se přizpůsobíme,“ řekla mluvčí hotelu Beatrice Karlssonová podle australského serveru ABC News.

Teplota proklatě nízko

Ice hotel letos otevře 6. prosince a s posledními hosty se rozloučí v polovině dubna 2014. Na konci příštího roku ho stavitelé budou muset opět znovu vybudovat. Díky tomu je hotel pokaždé originální.

Turisté do obřího švédského iglú cestují především za zážitkem. Teplota se v hotelu pohybuje pět až osm stupňů Celsia pod bodem mrazu. Cena za nejdražší pokoj tu šplhá v přepočtu k téměř třiceti tisícům korun.

Anketa

Jeli byste na dovolenou do hotelu z ledu?
Ano
58,5 %
Ne
41,5 %
Celkem hlasovalo 5647 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám