Hlavní obsah

Nejpopulárnější destinací je podle cestovatelů Londýn

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britské hlavní město stanulo na první příčce v rámci cen Travelers‘ Choice portálu TripAdvisor. Podle hodnocení cestovatelů je nejpopulárnější destinací světa, následují ho Paříž, Kréta, Bali nebo Řím. Praha se v žebříčku umístila šestnáctá.

Foto: Profimedia.cz

Londýn se stal nejpopulárnější destinací už druhý rok v řadě.

Článek

Londýn se stal nejlepší světovou destinací podruhé v řadě. Okouzlí svou jedinečnou atmosférou, v níž se snoubí historie s modernou, a kromě klasických turistických cílů zaujme třeba i hipsterskou čtvrtí Camden Town s marketem, na němž lze pořídit nejrůznější cetky, ale i autorské designové výrobky. Konkrétně TripAdvisor radí návštěvníkům, aby neopomenuli zavítat třeba do Soane Museum, tedy muzea architektury, nebo neotřelé kavárny God's Own Junkyard plné zářivých neonů.

Francouzské hlavní město je, stejně jako minulý rok, na druhé příčce. Podle průzkumu serveru Flight Network je zároveň nejhezčí metropolí světa. Paříž láká romantickou architekturou, ale samozřejmě také na pověstnou gastronomii. TripAdvisor radí zaměřit svůj zrak například na galerii Musée Marmottan Monet nebo park Coulée verte René-Dumont.

Neonová oáza je dobře ukrytým klenotem Londýna

Cestování

Na dalších příčkách jsou oblíbené turistické destinace Kréta a Bali, které nelákají jen na odpočinek na bělostných plážích, ale také na památky, například chrámy a další atrakce. První pětku uzavírá věčné město Řím, které se rovněž pyšní množstvím pamětihodností, ale i galerií a muzeí.

V první desítce následují thajský ostrov Phuket, Sicílie, španělské destinace Mallorca či Barcelona a poslední je Istanbul.

V Praze do synagogy

I zbytek žebříčku tvoří zejména turistické stálice, jako jsou Dubaj, Dominikánská republika, Bangkok, Hanoj a Praha, jež se umístila na 16. místě z 25. V českém hlavním městě by návštěvníci neměli minout třeba Valdštejnskou zahradu, Lobkowiczký palác nebo Jeruzalémskou synagogu. Dalšími destinacemi jsou Rhodos, Kuba, Marrákeš, Kjóto a žebříček uzavírá New York.

Kjóto zeje kvůli koronaviru prázdnotou. V ulicích je prý víc opic než turistů

Cestování

Žebříčky jednotlivých kategorií cen Travelers‘ Choice jsou vytvořeny algoritmem, jenž analyzuje tisíce uživatelských recenzí. Podle nich sestavuje pořadí vítězů.

Reklama

Výběr článků

Načítám