Hlavní obsah

Nejoblíbenější dominikánské pláže svádějí turisty po celý rok

Právo, Bohuslav Borovička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desítky kilometrů jemného třpytivého písku na jihu, vlny a neustálé povětří na severu. Uprostřed jsou hory a džungle. Za vidění stojí také Santo Domingo a Puerto Plata. To je velmi stručný popis jednoho z karibských rájů – Dominikánské republiky. Tím hlavním, kvůli čemu na ostrov přijíždějí ročně na tři milióny lidí, jsou pláže, teplé a čisté moře a nepříliš divoká exotika.

Foto: Profimedia.cz

Pláž Juan Dolio

Článek

Bávaro a Punta Cana

Pláže na východě ostrova mají pověst těch nejhezčích. Obě na sebe navazující oblasti mají na padesát kilometrů bělostných pláží, nad nimiž se sklánějí palmy. Většina tamních středisek nabízí program all inclusive a hosté z nich nemusejí vytáhnout paty. V blízkém okolí ostatně není nic, co by je k tomu lákalo. V Punta Cana je mezinárodní letiště, což také přispívá k celkovému pohodlí dovolené na východě ostrova.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

V oblasti Bávaro a Punta Cana je na dvacet kilometrů překrásných pláží.

Boca Chica a Juan Dolio

Dvě přímořská střediska, která jsou nedaleko hlavního města Santo Dominga. Nejsou tak „sterilní“ jako uzavřené komplexy dál na východ. Jsou tam rušné pláže, kam se jezdí rekreovat i mnoho domácích.

Jsou tam stánky se suvenýry, sem tam putují prodavači se zmrzlinou, ovocem a s nápoji. Hotelové komplexy jsou většinou o něco střídměji vybavené. Pro mnohé návštěvníky bude velkou předností možnost nahlédnout alespoň trochu do místního života. Samotné pláže, nabídka sportů, nebo atrakcí se od těch dalších příliš neliší.

Cabarete

Na severu ostrova je pláž Cabarete, která se pravidelně objevuje mezi pěti nejlepšími světovými „rejdišti“ milovníků windsurfingu a kiteboardingu. Neustálý vítr vytváří pro tyto sporty ideální podmínky a na Cabarete se každoročně koná několik mezinárodních profesionálních i amatérských soutěží.

Foto: Profimedia.cz

Pláž Cabarete

Playa Dorada

V těsné blízkosti „severní metropole“, města Puerto Plata je Playa Dorada – zlatavá pláž.

Přímořské letovisko je největším all inclusive komplexem na světě. Tomu odpovídá i jeho vybavení a rozsah služeb, které jsou tam hostům k dispozici.

Sosúa

Pláž Sosúa je také na severním (atlantském) pobřeží, lemuje klidnou zátoku pod vysokými skalními útesy. Je to velmi oblíbené a tedy i patřičně rušné místo, mající pověst jedné z nejoblíbenějších pláží karibské oblasti.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

V oblasti Bávaro a Punta Cana je na dvacet kilometrů překrásných pláží.

La Romana

Patří k oblastem s nejdelší tradicí přímořské rekreace. Tamní Casa del Campo byla původně soukromou rezidencí, ale postupně se rozrostla na jedno z největších a nejpřepychovějších přímořských středisek. Kromě Casa del Campo jsou v oblasti La Romana další komplexy, které nabízejí pohodlnou dovolenou.

Přečtěte si také: Kubánské pláže v okolí Havany
Na rozdíl od všeobecně známých kubánských letovisek se o těch, která jsou nedaleko Havany, moc neví. Všem společně se říká Východní pláže (Playas del Este) a je to několik letovisek, vzdálených od metropole co by kamenem dohodil.Více se dočtete ve Víkendu, páteční příloze deníku Právo.

Reklama

Související články

Na opravdové safari jedině do Keni

Zatímco v Čechách padá pomalu sníh, u rovníku se scházejí pakoňové, zebry a buvolové na „čaj“. Do konce listopadu probíhá v slavném národním parku Maasai Mara...

Výběr článků

Načítám