Hlavní obsah

Nejlepšími aerolinkami světa se staly Cathay Pacific z Hongkongu

Nejlepšími aerolinkami světa se podle výsledků mezinárodního ocenění World Airline Awards staly hongkongské Cathay Pacific. Tuzemské České aerolinie si proti loňskému ročníku v rámci východní Evropy pohoršily o jednu pozici na páté místo. Stejnou příčku ČSA obsadily i mezi evropskými regionálními dopravci. Vyplývá to z výsledků zveřejněných organizací Skytrax.

Článek

Přední příčky hlavní soutěže obsadily tradičně letecké společnosti z Blízkého a Dálného východu. Na druhé příčce se umístily Qatar Airways a na třetí Singapore Airlines. Prvním evropským zástupcem v hlavní soutěži jsou páté Turkish Airlines. Turecký dopravce obsadil i první příčku evropského hodnocení, jako další se umístily německá Lufthansa, Swiss a British Airways.

Ve východní Evropě stejně jako loni dominovaly ruské společnosti Aeroflot, Transaero Airlines a S7 Airlines. Proti loňsku se ale před České aerolinie dostaly ještě chorvatské Croatia Airlines. Nejlepším evropským regionálním dopravcem se podle výsledků ankety stal řecký Aegean Airlines, následovaly španělské společnosti Air Nostrum a Vueling Airlines a ruská S7 Airlines.

Hlasujících byly milióny

Páté místo Českých aerolinií odpovídá tomu, že ČSA dlouhodobě patří mezi tříhvězdičkové letecké společnosti, které poskytují přiměřené, kvalitní služby, uvedla tajemnice Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) Kateřina Petříčková. Nejvyšší, pětihvězdičkové hodnocení má jen sedm leteckých společností světa. Patří mezi ně vítěz letošního hodnocení Cathay Pacific, Singapore Airlines, Qatar Airways nebo japonský All Nippon Airlines.

Pro nejlepší letecké dopravce hlasovalo v letošním ročníku ankety na 19 miliónů cestujících ze 105 zemí světa. Hodnocení je založeno na měření spokojenosti zákazníků a jejich osobních zkušenostech se službami aerolinek například při odbavování cestujících, komfortu na palubě letadla, čistoty letadla i toalet, kvality jídla a nápojů, služeb palubního personálu a jejich znalosti cizích jazyků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám