Hlavní obsah

Nejkurióznější hotely na světě

Nebaví vás už pobyty ve světoznámých ubytovacích zařízeních? Zkuste něco nového. Inspirací by vám mohlo být několik kuriózních hotelů, které se před nějakou dobou objevily i na seznamu nejpodivuhodnějších hotelů světa. A že k tomu byl řádný důvod, to se můžete přesvědčit sami.

Článek

Drahých luxusních hotelů najdete po světě bez nadsázky tisíce, objevit ovšem zcela unikátní hotel, který opravdu přináší něco nového, je velmi složité. Zde přinášíme pět hotelů, při jejichž návštěvě se jistě nebudete cítit jako doma. Další podobně zajímavé hotely naleznete na stránkách magazínu VIPmag.

Ice Hotel Quebec-Canada, Quebec, Kanada - užijte si ledu

Ledový hotel, který bere dech, má podobu ledové kaple, a čítá stylová apartmá, ledový bar a uměleckou galerii – s ledovými sochami samozřejmě. V nabídce najdete běh na lyžích, rybaření na ledu, lukostřelba, sněhové aktivity a dokonce jízdy s psím spřežením. Jeden z cestovatelů společnosti TripAdvisor řekl, že je to jako pobyt v pětihvězdičkovém iglú. Sněhové království je otevřené pouze od ledna do dubna, ale nezapomeňte si palčáky a teplé prádlo.

Ledové království je otevřené jen v zimě.

Malmaison Oxford Castle, Anglie, Velká Británie - zkusíte si vězení?

Vše v hotelu Malmaison Oxford Castle je natolik autentické, abyste se cítili jako ve zdech skutečného vězení, pouze s lepší společností. Může být vězeňský hotel romantický? Podle jedné cestovatelky se ona a její manžel rozhodli pro líbánky v hotelu Malmaison Oxford Castle, protože cítili, že toto báječné falešné vězení vytvoří ten správný rámec pro začátek jejich společné životní cesty. A hotel je nezklamal. Zařízení bývalé věznice bylo renovováno tak, aby zajistilo pohodlné ubytování.

Dobrovolný pobyt ve vězení není pro každého.

Al Maha Desert Resort, Dubaj, SAE - pouštní růže

Jedinečný, co do umístění uprostřed dubajské pouště, je Al Maha Desert Resort, který je oázou s luxusním ubytováním, včetně privátních bazénů a autentické podoby beduinského tábora. Aktivity, které byste těžko kde jinde hledali, zahrnují projížďky v dunách, sokolnictví, treky na velbloudech a vyhledávané jsou i panoramatické výhledy na pohoří Hajar Mountains. V noci se chodí napít vody z bazénu antilopy a gazely. Jak podotkl jeden z cestovatelů, potuluje se tu spousta divokých antilop, což je hezké, ale někdy i strastiplné, to když vám zatarasí cestu do pokoje.

Hotel Al Maha je doslova oázou v poušti

Wigwam Motel, Holbrook, Arizona - na cestu s náčelnickým batohem

Podél historické americké Route 66 stojí vigvamy - cementové stany ve stylu tee pee. Levný motel dopřává autentický pocit pouštního města 50. let, od nábytku po staré vinařské vozy na dvoře a zvuky dávné lokomotivy projíždějící městem. Ceny také zavání minulostí, průměrný pokoj přijde na 45 dolarů za noc (asi 750 Kč). Podle jednoho z cestovatelů cena odpovídá realitě a provozovatelé hotelu určitě ze svého podnikání nezbohatnou, berou jej spíše jako službu veřejnosti. Platit lze hotově nebo kartou; s indiánským platidlem, korálky, tu neuspějete.

Pobyt ve vigvamu zřejmě nenadchne každého.

Yunak Evleri, Urgup, Turecko - dobrodružství v jeskyni

Vytesán do ohromující skalní stěny, podobný včelímu plástu, skládá se hotel ze šesti jeskynních domů, s pokoji propojenými bludištěm nízkých stezek a kamenných schodišť. Je postaven v otomanském stylu a nabízí soukromí vnitřních dvorků, z nichž je strhující pohled na Turkish Mesa. Jeden z cestovatelů poznamenal, že tento poklidný kraj s jeskyněmi ze 7. století, archeologickým muzeem pod širým nebem a nejlepší baklavou, nakonec uchvátí každého.

Hotel vytesaný do skály naleznete v Turecku.

Foto: archivy hotelů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám