Hlavní obsah

Nejkrásnější ostrov světa se ukrývá před davy v Belize

Novinky, Klára Fischleinová, Jakub Kynčl

Cestovatelský portál Tripadvisor v pátek vyhlásil seznam deseti nejpůvabnějších ostrovů na světě na základě recenzí svých uživatelů. Zvítězil největší belizský ostrov Ambergris Caye, následovaný ostrovem Saint John, který je součástí Amerických Panenských ostrovů. Na pomyslné bronzové příčce skončil známý ostrov Bora Bora, který leží v jižním Pacifiku ve skupině Společenských ostrovů.

Foto: Profimedia.cz

Pohádkovou dovolenou si na ostrově Ambergris Caye lze užít nejen odpočinkově s osvěžujícím drinkem na pláži, ale i aktivně při sportech či poznávacích výletech.

Článek

1) Ambergris Caye, Belize

Ambergris Caye je největším z ostrovů středoamerického Belize. Populární je zejména u amerických turistů, kteří rádi kombinují dovolenou u moře s návštěvami menších klubů a potápěním.

BEZ KOMENTÁŘE: Ambergris Caye, ostrov středoamerického Belize

Jen několik kilometrů od ostrova se nacházejí jedny z nejkrásnějších potápěčských lokalit světa, které se mohou měřit i s podmořskými krásami Bali. Na ostrově se pak nacházejí i pozůstatky mayského naleziště Marco Gonzalez, a tak turisté mohou spojit návštěvu tropického ráje se špetkou historie.

Foto: Yahoo Maps

2) Saint John, Americké Panenské ostrovy

Desítky kilometrů turistických stezek, zelené lesy a pláně, čisté písečné pláže i pozorování živočichů ve volné přírodě nabízí karibský ostrov Saint John, který je součástí Amerických Panenských ostrovů.

Foto: Profimedia.cz

Americké Panenské ostrovy, jejichž součástí je i ostrov Saint John, byly v historii v područí několika evropských států. Nejdéle byly pod správou Dánska.

Voda je tu tak čistá, že se jednou z oblíbených aktivit návštěvníků stalo podvodní focení. Šnorchlování asi netřeba zmiňovat.

Ostrov Saint John

3) Bora Bora, Francouzská Polynésie

Bora Bora je už léta populární dovolenkovou destinací díky tyrkysovým lagunám a bílému písku. Loďkou se můžete vydat ke korálovým zahradám, kde jsou k vidění mimo jiné pestrobarevné hbité rybky.

Foto: Profimedia.cz

Pláž

Dovolená na Bora Bora nevybízí jen k romantickým procházkám a večeřím při svíčkách, je jako stvořená také k potápění i poznávacím výletům.

BEZ KOMENTÁŘE: Populární Bora Bora

4) San Juan, USA

Žádnou tropickou dovolenou na tomto ostrově v americkém státě Washington nečekejte. Jeho území se hodí spíše na výlety a trampování. Například v Lime Kiln Point State Parku je ideální prostředí pro kempování. Ostrov nabízí skalnaté pobřeží i hluboké lesy. Na moři lze pozorovat kosatky a vášniví cyklisté mohou ostrov procestovat na kolech. Zdejší krajina nabízí také výlety k některému z jezer.

Foto: Profimedia.cz

Na ostrov San Juan vyrážejí cestovatelé často tábořit. Mrhání časem opalováním by v této krajině byla škoda.

5) Santorin, Řecko

Santorin, jižní okraj Kykladského souostroví náležícího Řecku, leží na rozhraní Egejského a Krétského moře. V jihovýchodní části Santorinu se rozprostírá v délce 2,5 kilometru pláž Kamari. Kolem ní se táhne pás obchůdků, taveren a barů. Zvláštností této pláže je tmavý písek a vulkanické oblázky. Z Kamari vede cesta na Mesa Vouno, místo archeologických nálezů. Proslulá je na Santorinu také malá Červená pláž obklopená červenými skalami. V sezóně bývá plně obsazená.

Foto: Profimedia.cz

Řecký ostrov Santorin nabízí relax na barevných plážích. Jednu lemují červené skály, na další jsou šedočerné vulkanické oblázky.

Ostrovy, které se umístily na zbývajících pěti pozicích
6. Isla MujeresMexiko
7. MooreaFrancouzská Polynésie
8. Ko TaoThajsko
9. Velikonoční ostrovChile
10. Nosy BeMadagaskar

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám