Hlavní obsah

Nejhorší nocování je na letišti na Filipínách, nejlepší v Singapuru

Novinky, ČTK, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po celém světě najdeme řadu letišť, která nabízejí více či méně kvalitní služby, které cestujícím zpříjemňují dobu nezbytného pobytu v těchto prostorách. Vedle těch nejmodernějších existují bohužel i taková, kde pobyt připomíná spíše noční můru. Seznam nejlepších i nejhorších letišť přinesl portál The guide to sleeping in airports.

Foto: Profimedia.cz

Mezinárodní letiště v Manile

Článek

Pro cestující, kteří byli z jakéhokoli důvodu nuceni trávit noc na letišti, je prý nejhorším zážitkem letiště v Manile. Na druhém místě je podle uživatelů online cestovního průvodce pařížské letiště Beauvais a na třetím figuruje letiště Keflavik v Reykjavíku. Naopak mezi tři nejlepší se zařadilo mezinárodní letiště v Singapuru, Hongkongu a soulský Incheon.

Foto: Profimedia.cz

Letiště v Singapuru je nejlepším na přenocování.

Filipínská vláda v reakci na zveřejněný žebříček ve středu slíbila, že podmínky na 30 let starém hlavním mezinárodním letišti v zemi zlepší. Cestující si na internetu nejčastěji stěžovali na zlodějské zaměstnance, špinavé toalety a propadající se strop, napsala agentura AFP. "Zákazník má vždycky pravdu," řekl filipínský ministr dopravy Manuel Roxas. "Vezmeme to jako výzvu, co máme udělat rychleji a lépe," dodal.

Rozporné názory na Ruzyň

Zkušenosti nocujících cestovatelů z pražské Ruzyně, která není ani v jedné desítce seznamů, jsou smíšené. Zatímco někteří oceňují klid a vlídnost uklízečů, kteří je nechali spát na podlaze "a nevytřeli pod nimi", jiný z uživatelů by zaměstnancům ruzyňského letiště udělil "medaili za hrubost".

"Obchodně létám velmi často a byl jsem na mnoha evropských letištích," napsal letos v dubnu jeden z hodnotitelů. "Musím říct, že tohle letiště má zdaleka nejhůře vychované zaměstnance ze všech letišť, na kterých jsem zatím byl. U informací mě poslali špatným směrem a jsem si jistý, že recepční vůbec nepochopila, nač se ptám, protože telefonovala a nezavěsila, aby si mohla poslechnout, co potřebuju," dodal.

Deset nejhorších letišť na světě pro nocležníky
1.Manila terminál 1, Filipíny
2.Paříž Beauvais, Francie
3.Reykjavík Keflavik Island
4.Bergamo Orio al Serio, Itálie
5.Kyjev, Ukrajina
6.Frankurt Hahn, Německo
7.Londýn Luton, Velká Británie
8.Pisa, Itálie
9.Paříž CDG (terminály 3 a 2A,B,C,D) Francie
10.Los Angeles, USA
Zdroj: hodnocení uživatelů portálu The guide to sleeping in airports

Cestujícím na letištích chybí také sprchy pro všechny, nejen ve vybraných VIP salóncích, přístup k elektřině na nabíjení baterií, dětský koutek, místo, kde by se mohli protáhnout nebo si zdřímnout. [celá zpráva]

Únavné postávání či posedávání kolikrát člověka dost vyčerpá. Zvlášť, když váš cestovatelský maraton začne v brzkých ranních hodinách nebo v noci. Někdy se opravdu potřebujeme na chvilku natáhnout. Tím ale rozhodně není myšleno přišoupnutí dvou nepohodlných plastových židlí, u kterých kolikrát navíc překáží madla.

Na některých letištích v Německu, Japonsku a Rusku se pro větší pohodlí cestujících již začaly objevovat spací kabinky. Je jich ale málo a zatím nejsou příliš rozšířené. [celá zpráva]

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Dětský koutek na letišti v Hong Kongu

Deset nejlepších letišť na světě pro nocležníka
1.Singapur, Singapur
2.Hongkong, Čína
3.Soul Incheon, Jižní Korea
4.Kuala Lumpur, Malajsie
5.Amsterdam, Nizozemsko
6.Mnichov, Německo
7.Vancouver, Kanada
8.Curych, Švýcarsko
9.Frankfurt, Německo
10.Toronto, Kanada
Zdroj: hodnocení uživatelů portálu The guide to sleeping in airports
Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Letiště v Hong Kongu září čistotou a má neuvěřitelně široká prostranství.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám