Hlavní obsah

Nejhorší hotel světa láká turisty na špatnou obsluhu a slabě tekoucí vodu

Novinky, Lucie Poštolková

Říká se, že s poctivostí nejdál dojdeš. To si ověřil amsterdamský Hans Brinker Budget Hotel, který se otevřeně přiznává, že je nejhorším hotelem na světě. Přesto o klienty nemá nouzi. Zaměřuje se na turisty, kteří nechtějí moc utratit, pavoučci jim nevadí a přitom dbají na ekologii.

Nejvíc ekologicky přátelský hotel na světě

 
Článek

V informacích o ubytování se cestovatelé dočtou, že majitelé jsou extrémně upřímní. A opravdu je vidět, že si na nic nehrají. Přiznávají, že před hotelem se na chodníku občas vyčůrá nějaký pes, pokoje mají pro tři, pět a osm lidí. V místnostech je chladněji a některé kovové postele jsou trochu zrezlé. Už dopředu se omlouvají, že se občas ztrácí zavazadla a personál se neumí chovat.

Nepokulhává ani ekologické cítění majitelů. Na propagačním videu vyzdvihují šetrné kohoutky (ze sprchy teče jen malý čůrek vody), ekologický výtah v podobě schodů a palandy, které šetří místo v pokojích.

Ironie nezná mezí

Ironie sahá tak daleko, že na seznamu doporučených míst na přespání je Hans Brinker Budget Hotel na předposledním místě, a to až po čekárně na nádraží a spaní ve spacáku u silnice. Poslední místo získal neoznačený hrob.

Ironická a vtipná reklama nicméně baťůžkáře neodrazuje, spíše naopak. Cestovatelé na turistických fórech chválí dobrou lokaci: "K vlakovému nádraží, které leží poblíž historického centra, to je jen 20 minut chůze. Nedaleko jsou také bary a večerní kluby. Za noc jsme zaplatili 20 eur (520 korun), což je v drahém Amsterdamu báječná cena," napsal Michael L. z Velké Británie.

Ubytování se pohybuje od 20 do 47 eur (od 520 do 1222 korun), záleží na ročním období a typu pokoje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám