Hlavní obsah

Nejen lety. V Singapuru zahájili také plavby „do nikam“

Novinky, Michael Švarc

V posledních týdnech představila řada aerolinek takzvané lety „do nikam“. Znamená to, že výchozí destinace je stejná jako ta cílová. V Singapuru stejný koncept spustili také pro výletní plavby. Zájemci, kteří se doma cítí už poněkud stísněně, tak mohou na chvíli opustit stereotyp posledních měsíců, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Plavba výletní lodí do nikamVideo: Reuters

 
Článek

Loď World Dream vyrazila na třídenní plavbu „do nikam“ minulý pátek. Zájemci o cestu se nejprve museli nechat otestovat na koronavirus, aby se zabránilo případnému riziku přenosu na palubě plavidla.

Třiasedmdesátiletý důchodce Ang Sen Hock uvedl, že se nákazy nebojí a už si zamluvil několik dalších plaveb i společně s manželkou. „Nebojím se. V tomto roce jsem už na této lodi plul a náhodou tu byli dva lidé s podezřením na nemoc. Stejně jsme jeli, platila speciální opatření a plavba pokračovala do 23. února,“ uvedl muž.

Lety bez destinace nabízejí už i lotyšské aerolinky

Cestování

Krátké plavby do nikam mají svá omezení. Pasažérů je 1400, což je o polovinu méně, než je kapacita lodi. Musí se dodržovat sociální distanc během nejrůznějších aktivit, opatření mají dopad také na samoobslužné bufety. Cestující s sebou navíc musejí po celou dobu nosit trasovací zařízení.

Vylepšili vybavení

Preventivní opatření pomáhají mnohé cestující udržet v klidu. Například Roberta Gaxiolu, jenž na plavbu rovněž vyrazil. „Myšlenka zmizet ze Singapuru, i jen na malou chvíli, je opravdu atraktivní. Obzvlášť když víte, jaký důraz se klade na opatření. Hned jak jsme dorazili, jsme si nechali udělat testy na covid. Šlo to hladce, už za 20 minut jsme byli na palubě,“ uvedl.

Společnost Dream Cruises, která plavby pořádá, kvůli nim nechala vylepšit i své zdravotnické středisko, aby se dalo testovat i přímo na palubě. Na palubě jsou také kabiny určené k izolaci, kdyby se přeci jen někdo z cestujících nakazil nebo měl minimálně podezření na koronavirus.

Odvětví výletních plaveb utrpělo během pandemie podobně jako letectví. Některé společnosti už dříve v tomto roce avizovaly, že letos už jejich lodě nevyjedou. Nadějně tak vzhlížejí k příštímu roku.

Výletní loď má jako první na světě laboratoř na testování covidu

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám