Hlavní obsah

Nejdražší města na světě podle ceny hotelového pokoje

Novinky, Lucie Poštolková

Mezi desítku nejdražších měst podle průměrné ceny hotelového pokoje se překvapivě dostal nigerský Lagos i brazilské Rio de Janeiro. První místo patří Moskvě, druhý je právě zmíněný Lagos, následuje Ženeva a Curych.

Foto: Profimedia.cz

V Moskvě ceny za noc v hotelu stále rostou.

Článek

Ačkoliv se Rusko příliš nemění, hotely stále trochu připomínají ducha carského Ruska, ceny hotelových pokojů však s časem stále rostou. Není tedy divu, že si drží za posledních osm let první pozici v žebříčku měst s nejdražší průměrnou cenou hotelového pokoje za noc, uvedla to půlroční studie společnosti Hogg Robinson Group (HRG).

Průzkum zkoumal 50 hlavních turistických destinací. Nejvýše se vyšplhala průměrná částka za hotelový pokoj 8140 Kč právě v Moskvě, uvedl server Cnngo.com. Samozřejmě záleží na tom, kde se ubytujete. V ruské metropoli najdete také levné hostely a levnější hotely. Nejdražší apartmán v Moskvě je Ritz-Carlton Suite, který vychází v přepočtu na 499 700 Kč za noc. [celá zpráva]

Ubytování v Lagosu turistu průměrně vyjde na 6820 Kč. Vzhledem k tomu, že Nigérie nepatří mezi úplně bezpečné země, návštěvníci spíše vyhledávají pětihvězdičkové hotely. Raději si připlatí za pocit bezpečí, proto se zdejší ceny hotelů pohybují tak vysoko.

Foto: Profimedia.cz

Pláž nedaleko Lagosu v Nigérii

Průzkum mapoval ceny rezervovaných a placených hotelů od ledna do června 2012. Monitorování cen ubytování probíhá již 20 let.

Podle průzkumů ceny hotelových pokojů klesají, zvláště pak v Barceloně, kde poklesly téměř o čtvrtinu. Reagují tak na nejistou ekonomickou situaci.

V porovnání s rokem 2008 byla i průměrná cena hotelů v Moskvě na částce 9 072 Kč, v roce 2009 reagovala na první vlnu finanční krize a klesla na částku 7 970 Kč. [celá zpráva]

Deset nejdražších měst s průměrnou cenou za hotelový pokoj za noc
1.MoskvaRusko8140 Kč
2.LagosNigérie6820 Kč
3.ŽenevaŠvýcarsko6800 Kč
4.CurychŠvýcarsko6640 Kč
5.Rio de JaneiroBrazílie6460 Kč
6.New YorkUSA6400 Kč
7.SydneyAustrálie6240 Kč
8.HongkongČína6120 Kč
9.PařížFrancie6080 Kč
10.Washington D. C.USA6040 Kč

Reklama

Související témata:

Související články

Nejdražší hotely na světě jsou v Moskvě

Hotely v Moskvě jsou nejdražší na světě, jedna noc v nich vyjde průměrně na 7 970 korun. Druhé místo v žebříčku patří Abu Dhabi, kde za nocleh v nejdražším...

Výběr článků

Načítám