Hlavní obsah

Blízký rakouský ledovec nabídne lyžařům lepší spojení

Novinky, mšv

Středisko Zell am See-Kaprun patří k těm nejznámějším v Rakousku. Tamní ledovec Kitzsteinhorn je pro Čechy navíc jedním z nejbližších. V letošní sezoně bude mnohem dostupnější, koncem listopadu v něm totiž zahájí provoz nová lanovka, která vůbec poprvé propojí ledovec přímo s centrem města. Na tiskové konferenci to uvedlo zastoupení střediska.

Foto: Kitzsteinhorn.at

Z vrchní stanice Top Of Salzburg bude vidět také nejvyšší rakouská hora.

Článek

Nová lanovka 3K K-onnection dokáže během hodiny přepravit na ledovec tisícovky lidí. Kabiny návštěvníky vyvezou přímo z centra Kaprunu ze 768 metrů do výšky 3209 metrů.

Se svými 12 kilometry má být lanovka nejdelší průběžnou lanovou osou ve východních Alpách, zároveň bude překonávat také největší výškový rozdíl. Provoz zahájí 30. listopadu. Kabiny mají disponovat i wi-fi připojením.

Na vrchní stanici ledovce nazvané Top of Salzburg budou mít lyžaři možnost pokochat se výhledem na okolní štíty. Za dobrého počasí má být vidět také nejvyšší rakouská hora Großglockner.

Propojení s jednou kartou

Podle průzkumu jezdí Češi do střediska zejména kvůli sjezdovkám, kterých jim je díky návštěvnické kartě Ski Alpin Card k dispozici 408 kilometrů. Letovisko ale nabízí i odpočinek, ať už v podobě tradiční rakouské gastronomie nebo třeba termálních lázní Tauern Spa Kaprun.

V Zell am see-Kaprun lze zakoupit jednodenní skipas, který pro dospělého vyjde na 56,50 eur, tedy něco přes 1400 korun. Ski Alpin Card lze zakoupit na dva a více dní. Na dva dny vyjde dospělého na 109,50 eur, v přepočtu skoro 2800 korun.

Naučit se lyžovat v dospělosti? Jde to i v Alpách

Cestování

Anketa

Kam jezdíte lyžovat?
Česko
13,9 %
Rakousko
45 %
Itálie
29,2 %
Francie
5,7 %
Švýcarsko
1,8 %
Jinam
4,4 %
Celkem hlasovalo 2440 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám