Hlavní obsah

Nejbezpečnější turistickou destinací je Island, tvrdí studie

Novinky, mšv

Island je nejvíce bezpečnou prázdninovou destinací. Vyplynulo to ze studie společnosti Which?, která ohodnotila dvacet oblíbených turistických cílů na základě míry kriminality nebo možnosti přírodních katastrof. Nejhůře dopadly Turecko a Jihoafrická republika, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Kaňon Fjaðrárgljúfur na Islandu (ilustrační foto)

Článek

Kromě výše zmíněného hrála roli také zdravotní rizika nebo také pravděpodobnost teroristického útoku. Island si vedl vůbec nejlépe, co se týče míry kriminality, která je v ostrovním státě mizivá. I přes množství sopek je podle společnosti na Islandu i velmi nízká pravděpodobnost živelních katastrof.

Druhou nejbezpečnější zemí jsou Spojené arabské emiráty, následovány Singapurem — v obou státech společnost zaznamenala velmi nízkou míru kriminality. Stejně tak mizivá je pravděpodobnost teroristického útoku. Společnost ovšem uvádí, že v Singapuru by se turisté mohli nakazit virem zika.

První pětku nejbezpečnějších zemí uzavírají Španělsko a Austrálie. Spodní příčky mají naopak Indie, Thajsko, Turecko, a z hlediska bezpečnosti je na tom zdaleka nejhůře Jihoafrická republika, kde je bezpečnostní index pouze 3,9 bodu — Island má 6,6.

Bezpečno je podle společnosti Which? také v Kanadě, Japonsku, Maroku či Jordánsku. Navzdory tomu, že si Japonsko vedlo dobře, co se týče kriminality, získalo vůbec nejhorší hodnocení v pravděpodobnosti živelních pohrom. Hned za ním se umístil Vietnam.

10 nejbezpečnějších destinací podle míry kriminality
1. Island
2. Spojené arabské emiráty
3. Singapur
4. Španělsko
5. Austrálie
6. Kanada
7. Japonsko
8. Maroko
9. Jordánsko
10. Barbados
Zdroj: Which?

Reklama

Výběr článků

Načítám