Hlavní obsah

Natočil potyčku v letadle a dostal doživotní zákaz létání s aerolinkou

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacetiletý Brit Rafik Boutiche byl obviněn z napadení letušky, což však odmítá. Přesto si pro něj do letadla společnosti Ryanair mířícího ve středu z Portugalska do Londýna přišli policisté. Kuriózním je fakt, že doživotní zákaz létání se společností dostal jeho kamarád, který pouze natáčel vyvádění z letadla.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Dva kamarádi z Londýna se vraceli zpátky domů z hudebního festivalu v portugalském Algarve. Když se však dostali na palubu letadla nízkonákladových aerolinek, vznikla kvůli volnému místu rozepře.

„Vedle mě bylo volné místo, tak jsme chtěli sedět vedle sebe, ale letuška to nedovolila,“ popisuje vznik problému Islam Fessih, kamarád muže, který se měl provinit. Letuška obvinila Boutiche, že ji měl udeřit, to však muž odmítl a podle Fessiha měli oba muži podporu i mezi cestujícími.

Ta jim však nebyla nic platná. Když se na palubu dostali portugalští policisté, snažili se Brita násilím vytáhnout ze sedadla, což se nakonec povedlo, i vzhledem k naléhání kamaráda, který muži doporučoval neklást odpor a nechat se v klidu vyvést.

Při zásahu měl Boutiche utrpět zranění. „Mám rozříznutou ruku, poraněný kotník a bolí mě krk,“ uvedl pro britský bulvární list Mirror z hotelu, kam se společně s kamarádem vydali po vyvedení z letadla, které nabralo přibližně 20minutové zpoždění.

„Jsme obyčejní mladí lidé. Nechtěli jsme dělat žádné problémy, prostě jsme se jenom chtěli dostat domů, to je celé. Nikdy bych si nepomyslel, že je něco takového možné,“ dodal Boutiche.

Paradoxem je, že letecká společnost Ryanair měla poslat e-mail s oznámením o doživotním zákazu létání s jejich společností právě Fessihovi, jenž celou situaci pouze natáčel. Boutiche údajně žádnou zprávu nedostal.

Oba muži se později dostali do Londýna s jinými aerolinkami. Společnost Ryanair se k incidentu na palubě zatím nevyjádřila.

Reklama

Výběr článků

Načítám