Hlavní obsah

Napříč Ruskem od Karpat k Bajkalu

Právo, Bohuslav Borovička

Během cesty napříč Ruskem a jeho přilehlými jižními republikami objevil fotograf a cestovatel Leoš Šimánek oblasti, které unikly ničivému působení člověka a uchovaly se zatím ve své neporušené podobě. Daleko od měst se setkal s lidmi žijícími tradičním způsobem života.

Článek

Se svou manželkou a s kamarádem, který dobře znal celou zemi před i za Uralem, procestoval obrovité Rusko a poznal tamější život na vlastní kůži.

Náročná expedice se mohla realizovat díky důkladné přípravě a vybavení. Se speciálně upravenou nákladní tatrou zdolala posádka i ty nejobtížnější terény. Účastníci podnikali dlouhé výpravy na koních, vzrušující rafting, vysokohorské výstupy včetně lyžařských túr i plavbu na plachetnici.

Dostali se do nejvzdálenějších koutů

Dostali se do nejvzdálenějších koutů této nesmírně rozlehlé země. Šťastnou náhodou získali povolení vkročit do pohraničních pásem, kam před „perestrojkou“ nikdo nesměl.

Nově sestavenou diashow doplňuje již třetí vydání stejnojmenné fotografické knihy – Rusko: Země plná překvapení, kterou vydal Leoš Šimánek jako svoji patnáctou publikaci.

Více o autorovi, jeho knihách a termínech jeho březnové a dubnové diashow v jižních a středních Čechách najdete na webu www.leossimanek.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám